Pedeapsa cu moartea


Nationalistii maghiari au cerut in strada reintroducerea PEDEPSEI cu MOARTEA

autor: FrontPress 13.11.2012
Sute de naţionalişti maghiari de la partidul Jobbik au mărşăluit cu torţe pe străzile oraşului Kaposvar pentru reintroducerea pedepsei capitale în Ungaria, ca răspuns la creşterea criminalităţii. Acţiunea inedită s-a finalizat cu spânzurarea simbolică a unui manechin într-o piaţă centrală.
Liderii Jobbik au adus aminte în discrursurile lor că 90 la sută dintre ungurii care au răspuns la un sondaj de opinie realizat de postul TV 2 s-au pronunţat în favoarea pedepsei cu moartea. “Poporul are dreptul la siguranţă”, a declarat parlamentarul Muranyi Levente. “Aproape că ne aflăm într-o stare de război”, a mai spus acesta, aducând ca argument numărul mare de omucideri.
“Toată lumea vorbeşte despre drepturile criminalilor. Dar cum rămâne cu drepturile victimelor şi ale familiilor acestora?”, s-a întrebat retoric un alt parlamentar, Apati Istvan.
Un alt oficial Jobbik s-a pronunţat împotriva cheltuirii banului public pentru construirea de facilităţi de detenţie moderne. “Sute de mii de persoane nu îşi pot plăti factura la căldură şi suferă de foame în timp ce criminalii beneficiază de încălzire prin pardoseală, biblioteci, săli de teatru şi sport. Pentru ei e mai bine la închisoare decât afară”, consideră Ander Balazs.
Ultima execuţie din Ungaria a avut loc în 1988. După prăbuşirea regimului comunist, Curtea Constituţională din ţara vecină a abolit pedeapsa capitală în 1990. Ulterior, Budapesta a semnat mai multe convenţii internaţionale împotriva pedepsei cu moartea.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu