Rusia


Cine livreaza arme Rusiei?

autor: FrontPress 16.11.2012
Rusia importă anual armament în valoare de $100-150 milioane, a declarat directorul general al Agenţiei pentru Export de Armament (Rosoboronexport), Anatoli Isaikin. Ce fel de arme importă Rusia şi pentru ce?
În general este vorba de achiziţionarea de tehnologii străine şi elemente pentru producţia rusească. Elementele electronice de import sunt folosite pe larg la construcţia armelor ruseşti destinate exportului. De asemenea, Rusia achiziţionează tehnică militară care nu s-a construit mai demult în ţară.
Cele mai cunoscute afaceri ruseşti legate de importul de arme sunt achiziţionarea de drone israeliene Searcher şi Bird Eye. Rusia este obligată să cumpere acest gen de tehnică deoarece, anterior, nu i-a acordat atenţia cuvenită. Importul de drone israeliene stimulează producătorii ruşi, ei şi-au intensificat activitatea de cercetare şi proiectare.
Rusia achiziţionează un număr mic de avioane de transport ceheşti L-410 destinate zborurilor de monitorizare şi transportul comandamentului. În Rusia nu se construiesc avioane de transport de asemenea mărime, motiv pentru care ele au fost importate chiar şi în perioada sovietică.
Rusia a achiziţionat maşini de luptă italieneşti Centauro şi Freccia pentru studierea şi testarea lor. Maşinile ruseşti sunt ieftine şi bine dotate, însă blindajul lor este slab, drept urmare ele nu se bucură de popularitate în rândul trupelor militare. Şefii militari speră să folosească modelele străine la proiectarea propriilor maşini blindate de generaţie nouă.
Se importă multe arme de foc. De exemplu, pentru subunităţile de recunoaştere din cadrul trupelor aeriene si de desant au fost cumpărate câteva sute de puşti cu lunetă Steyr Mannlicher. S-a hotărât importarea acestui gen de arme deoarece militarii au fost nemulţumiţi de producţie rusească.
Comandamentul militar a reiterat că cerinţele Forţelor Armate trebuie să fie asigurate, în principal, de industria autohtonă. Datorită importului şi cooperării internaţionale militarii pot face cunoştinţă cu tehnologiile avansate străine şi să ridice nivelul tehnic al tehnicii ruseşti. De Vasili Kaşin – Vocea Rusiei
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu