Marturii socante

MARTURII SOCANTE DIN TARA FEMEILOR FARA CLITORIS! TU ai putea sa traiesti aici?
Duminica, ora 9,30, starea de spirit din interiorul cladirii scolii din Bandung, Indonezia, este festiv. Mamele acoperite de val si ruj stralucitor vorbesc si mananca prajituri cu nuca de cocos.
MARTURII SOCANTE DIN TARA FEMEILOR FARA CLITORIS! TU ai putea sa traiesti aici?
muzica rasuna in sala de intrunire. Exista 400 de oameni inghesuiti la parterul scolii primare. E cald, zgomot si haos, iar aproape toata lumea zambeste, scrie guardian.co.uk.

Insa Suminah, in varsta de 12 ani, nu este vesela. Sub valul alb, ochii ei au o expresie livida, uluita, a unui copil care este nedreptatit de oameni in care avea incredere. Ea sta pe un scaun de plastic, departe de eforturile mamei ei de a o impaca cu o ceasca de lapte cu biscuiti. Fetita are dureri severe. Cu numai o ora mai devreme, organele ei genitale au fost mutilate cu o foarfeca in timp de ea statea intinsa pe o banca de scoala.

In cursul diminetii, 248 de fete indoneziene au fost supuse aceluiasi calvar. Suminah este cea mai mare dintre ele, cea mai mica avand doar 5 luni.

Este aprilie 2006 si "ocazia speciala" este ceremonia "circumciziei feminine", care are loc anual, inca din anul 1958. fundatia care mutileaza fetele ofera parintilor 6 lire sterline si o punga cu alimente pentru fiecare fiica adusa.

Este bine stiut faptul ca mutilarea genitala a femeilor nu este necesara in legea musulmana. Este o practica veche culturala, care a existat inainte de Islam, crestinism si iudaism.

"femeile trebuie sa fie caste, pentru a-si intretine frumusetea", a declarat Lukman Hakim, secretarul fundatiei Yahasan Assalam. Desi practica nu este mentionata de Coran si este interzisa in multe dintre statele islamice, Amidhan, presedintele consiliului liderilor islamici din Indonezia, sustine ca circumcizia este obligatorie pentru fiecare musulmana: "Nu doar ca o curata, dar o ajuta in cresterea armonioasa".

Desi in Indonezia mutilarea genitala feminina nu este larg raportata, doua studii la nivel national intre 2003 si 2010 au constatat ca intre 86 si 100% din familiile intervievate si-au supus fetele acestei practici, de obicei inainte de 5 ani, iar mai mult de 90% din adulti isi doresc ca practica sa continue.

"Circumcizia potenteaza emotiile, fetele circumcise isi controleaza mai bine poftele sexuale. In plus, ne ajuta sa urinam mai usor si se reduce mirosul neplacut", sustine Hdjella, o profesoara de 57 de ani, care supervizeaza circumcizii in Bandung, al treilea oras al Indoneziei.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, beneficiile circumciziei sunt inexistente, iar riscurile medicale sunt serioase, afectand nu doar viata sexuala a femeilor, ci cauzand probleme urinare si depresii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu