Nationalistii germani


NATIONALISTII germani cer Curtii Constitutionale un “certificat de legalitate”

autor: FrontPress 16.11.2012
Autorităţile federale din Berlin doresc interzicerea Partidului Naţional-Democrat German (NPD),  cel mai mare partid naţionalist din ţară, care funcţionează încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale, pe baza unor rapoarte realizate de serviciile secrete, conform cărora formaţiunea este descrisă ca fiind o organizaţie “rasistă, antisemită şi revizionistă” care ar avea ca scop răsturnarea ordinii constituţionale actuale. Pentru a contracara aceste atacuri “democratice”, reprezentanţii NPD au făcut pasul înainte cerând Curţii Constituţionale o confirmare a legalităţii partidului.
Ultima tentativă guvernamentală de interzicere a NPD-ului a fost în 2003, atunci Curtea Constituţională respingând cazul pe motiv că multe acuzaţii se bazau pe date şi declaraţii oferite de informatori plătiţi de stat şi infiltraţi în funcţii de conducere, care numai de obiectivitate nu puteau fi bănuiţi. Oficialii partidului susţin că în cazul în care se vor comite noi abuzuri împotriva lor se vor adresa imediat Curţii Europene pentru Drepturile Omului de la  Strasbourg.
Mai mult, naţionaliştii au iniţiat un demers fără precedent prin care cer Curţii Constituţionale să analizeze activităţile partidului şi să confirme legalitatea acestuia şi faptul că nu prezintă un pericol pentru societatea democratică. Moţiunea, semnată de liderul formaţiunii, Holger Apfel, mai cere şi încetarea presiunilor la adresa NPD.
Politicienii de sistem au criticat sau ridiculizat imediat această iniţiativă inedită. Ralf Jager, ministrul de interne din landul Renania de Nord-Vestfalia, a declarat că moţiunea NPD este “o încercare transparentă şi neruşinată de înşelare a opiniei publice”. Uwe Schunemann, omologul acestuia din Saxionia Inferioară, a catalogat iniţiativa ca fiind “populism în formă pură”. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu