Prefectura Timisoarei


Steag UE capturat pe pe Prefectura Timis si incendiat de Nationalistii Autonomi (VIDEO)

autor: FrontPress 21.11.2012
Naţionaliştii autonomi din Timişoara au anunţat pe site-ul propriu că au declanşat o acţiune inedită de îndepărtare a steagurilor “imperialiste” ale Uniunii Europene de pe mai multe clădiri din oraş şi din faţa unor instituţii ale statului. Această campanie inedită a fost începută simbolic în 9 mai, chiar de Ziua Europei.
Mai mult, în 9 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 89 de ani de la faimosul “Puci de la berărie” prin care naţional-socialiştii germani au iniţiat o tentativă eşuată de lovitură de stat, naţionaliştii autonomi din Timişoara au dorit să incendieze public simbolul UE într-o zonă din centrul oraşului. Acţiunea de protest a fost întreruptă chiar înainte de a începe de câţiva poliţişti în civil care i-au condus pe tineri la secţie. Aceştia au fost însă eliberaţi după aproximativ o oră, nefiindu-le găsită nici o vină.
Steagul UE a fost până la urmă mistuit de flăcări într-un parc din oraş, tinerii motivându-şi gestul printr-un citat din Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Mişcării Legionare: “Nu admitem nimănui să ridice pe pământul românesc alt steag decât acela al istoriei noastre naționale”. Sursa: FrontPress.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu