Sorin Cazacu


Timisoreanul Sorin Cazacu, triplu campion national la haltere (VIDEO)

autor: FrontPress 19.11.2012
După decenii întregi de așteptare, Timișoara are din nou un campion național la haltere. E vorba despre Sorin Cazacu, cel care a cucerit trei medalii de aur la Campionatele Naționale desfășurate în weekend la Arad, încununându-și astfel o longevivă carieră în haltere și powerlifting.
Aproape un deceniu și jumătate a așteptat Sorin Cazacu momentul în care va purta la gât aurul național la haltere. Sâmbătă, visul sportivului timișorean, ce se apropie de vârsta de 40 de ani, s-a împlinit în sfrârșit! Sorin Cazacu a participat la categoria 105 kilograme, dominând autoritar concursul. La stilul smuls, a ridicat 148 de kilograme, la aruncat a atins 190 de kilograme, bifând astfel un total de 338 de kilograme, trecându-și în cont trei medalii de aur la competiția desfășurată la Arad.
Sorin Cazacu e legitimat la clubul arădean AMEFA și mărturisește că performanța izbutită sâmbătă e un vis împlinit pentru el. „Am așteptat aceste medalii de-o viață! Am muncit foarte mult și am făcut foarte multe sacrificii să ajung aici. În acest an am câștigat și Cupa României, iar acum și cele trei medalii de aur puse în joc. Țin să le mulțumesc pe această cale antrenorilor mei de la AMEFA, Gheorghe Biriș și Gheorghe Rafa”, ne-a declarat proaspătul campion național la haltere, care se antrenează atât în Arad, cât și în Timișoara, la sala Tonic Gym, de pe strada Bucovina.
Sorin Cazacu e omul care a pus Timișoara pe harta powerliftingului, aducând zeci de medalii în ultimii ani în orașul de pe Bega, cu clubul său CS Caza Powerlifting. De altfel, Cazacu a ocupat un onorabil loc 5 la Campionatele Europene desfășurate în primăvara acestui an în Ucraina, și un loc 10 la Campionatele Europene de împins din culcat din Italia. Pe plan național, a totalizat în acest an patru medalii de aur și titlul de campion absolut, plus titlul național pe echipe, la Campionatele Naționale de Powerlifting de la Bacău. De asemenea, la Cupa României, powerliftingul timișorean s-a clasat de șapte ori pe prima treaptă, de două ori pe locul 2 și o dată pe locul 4.
Pentru CS Caza Powerlifting urmează, la sfârșitul acestei săptămâni, Campionatul Național de împins din culcat de la Alba Iulia. De Gabriel Toth – Druckeria
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu