Feministe


Feministele de la FEMEN au fost BATUTE de militantii crestini din Paris (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 19.11.2012
Un miting al activistelor Femen la Paris a degenerat violent duminica. Mai multe tinere topless au fost batute de cei care se opun casatoriei intre persoanele de acelasi sex.
Activistele Femen, cunoscute pentru protestele lor feministe si aparitia in sanii goi, au protestat duminica la Paris in timpul unei alte actiuni – un miting al unei organizatii catolice, Institutului Civitas.
Cei care au luat parte la mars se opun casatoriei intre persoanele de acelasi sex, scrie 20Min.fr. Prezenta tinerelor, in sanii goi si cu batic de calugarite pe cap, i-a revoltat insa pe credinciosii de la Civitas. De altfel, membrele Femen aveau scrise cu vopsea, pe piept, mesaje precum “F**k church!” si “In gay we trust” (credem in homosexuali, n.trad.), formule care in mod clar i-au revoltat pe tinerii catolici.
Mai multi tineri le-au atacat de activiste si le-au batut. Unele dintre ele au ramas fara dinti, altele au fost umplute de sange. “Erau 20 sau 25 de tineri”, povesteste activista Inna Shevcenko.
Printre femeile agresate se numara insa si o jurnalista franceza, Caroline Fourest, care era alaturi de ele ca sa filmeze protestul. “Aproximativ zece militante ale Femen au decis sa organizeze un protest pasnic si cu umor, venind imbracate in calugarite cu sloganuri amuzante, iar cand acestea s-au apropiat de manifestanti, mai multi indivizi au inceput sa le alerge”, a povestit aceasta.
“Fetele au primit lovituri in toate zonele corpului” la fel ca si jurnalistii care le-au filmat, a adaugat aceasta prin telefon dintr-o furgoneta a politiei. Fotoreporterii au fost “molestati”, a povestit un fotoreporter AFP. Protestul a fost organizat de institutul Civitas, apropiat catolicilor fundamentalisti, la o zi dupa o prima demonstratie de forta a opozantilor casatoriilor intre persoanele de acelasi sex care a mobilizat peste 100.000 de persoane in mai multe orase din Franta, conform cifrelor oficiale.
Duminica, cateva mii de persoane s-au adunat putin inaintea orei locale 14:30 (15:30, ora Romaniei) in fata ministerului Familiei inainte de a se indrepta catre Adunarea Nationala, unde trebuia sa se incheie manifestatia, in spatele unui mare afis pe care era scris “Un tata, o mama pentru toti copiii”. Printre manifestanti se aflau si numerosi tineri, unii in sutana, insa si pensionari si familii care afisau drapeluri albastre-albe-rosii, cruci crestine si bannere impodobite cu crini. “Obiectivul nostru este sa ducem o adevarata lupta pentru a salva familia si copilul”, a declarat unui mic grup de jurnalisti Alain Escada, responsabil al Civitas.
“Casatoria homosexuala este cutia Pandorei care va permite altora sa revendice casatoria poligama sau casatoria incestuoasa”, a afirmat acesta, asigurand ca vrea “libertate de exprimare pentru francezi”. Institutul Civitas, care sustine “recrestinarea Frantei prin turle si catedrale”, revendica 1.200 de sustinatori si o retea de simpatizanti de aproximativ 100.000 de persoane.
Duminica dimineata, ministrul Afacerilor sociale, Marisol Touraine, a declarat ca “respecta nelinistea” manifestantilor, afirmand totusi ca guvernul nu va renunta la proiectul de lege. La randul sau, purtatorul de cuvant al guvernului Najat Vallaud-Belkacem a avertizat impotriva oricarui “derapaj”. De pe Stirile Pro Tv


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu