CEL MAI MODEST PRESEDINTE !Cel mai MODEST presedinte din lume: sta la tara si merge cu tractorul

autor: FrontPress 15.11.2012
Presedintele statului sud-american Uruguay se poate lauda ca este unul dintre cei mai modesti lideri politici din lume, deoarece are tractor si traieste ca un fermier veritabil.
BBC scrie povestea lui Jose Mujica, singurul presedinte care a ales sa traiasca la ferma si sa practice agricultura, un stil de viata deloc obisnuit pentru un sef de stat.
Mujica a renuntat la resedinta prezidentiala luxoasa din Montevideo si s-a mutat impreuna cu Prima Doamna la tara. Cei doi cresc animale si lucreaza pamantul, economisind 90% din indemnizatia sa, echivalentul a 12.000 de dolari americani, bani pe care ii doneaza lunar.
Astfel, Jose Mujica se descurca cu 775 de dolari, echivalentul unui salariu mediu lunar al unui uruguyan obisnuit. In declaratia sa de avere scrie ca are un automobil Volkswagen Beetle din 1987, in valoare de 1.800 de dolari, la care se adauga bunurile sotiei sale, constand in terenuri, tractoare si o casa, evaluate la 215.000 de dolari americani.
Averea actualului presedinte uruguyan reprezinta doar doua treimi din averea declarata a vicepresedintelui Danilo Astori si o treime din cea a fostului sef de stat, Tabare Vasquez.
Locuinta lui Mujica nu este alimentata cu apa de la sistemul de canalizare, deoarece acesta nu exista in zona. Apa pe care o consuma vine din pamant.
Gospodaria sa este pazita de doar doi paznici si de Manuela, o catelusa cu trei picioare.
“Mi se spune ca sunt cel mai sarac presedinte, dar eu nu ma simt deloc sarac. Saraci sunt oamenii care muncesc din greu ca sa poate duce un stil de viata luxos, ajungand sa-si doreasca din ce in ce mai mult. Este un lucru care tine de libertate. Daca nu ai multe bunuri materiale, nu trebuie sa muncesti ca sa le poti intretine, asa ca ai mai mult timp pentru tine. Poate par un batran excentric… Dar este vorba doar despre o alegere personala”, a explicat liderul uruguayan.
La 77 de ani, Mujica se declara un om implinit. Cu toate acestea, viata sa nu a fost mereu simpla. Acesta a petrecut 14 ani in inchisoare si sustine ca aceasta experienta l-a ajutat sa-si dea seama ce conteaza cu adevarat in viata.
Desi uruguayenii il apreciaza pentru modestia de care da dovada, de la alegerile din 2009, an in care a fost ales presedinte, popularitatea sa a scazut extrem de mult, pe fondul divergentelor sale cu membrii Guvernului. De Ionela Samoila – Ziare.com

«  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu