Panouri provocatoare !


Panouri electorale provocatoare, marca Laszlo TOKES

autor: FrontPress 29.11.2012
Un panou de mari dimensiuni a fost montat la ieşirea din Cluj Napoca, pe DN 1, spre Oradea, prin care Partidul Popular Maghiar din Transilvania incită la ură interetnică şi încălcarea principiilor de bază pe care a fost construit statul Român, şi anume stat naţional, suveran, unitar şi indivizibil.
Pe un panou închiriat de la o firmă de publicitate, partidul lui Laslo Tokeş a montat un panou electoral de 18 metri pătraţi pe care se poate citi mesajul “Românie federală. Transilvanie Europeană! AUTONOMIE!”. Cu litere mai mici a fost scris mesajul “vrem un viitor în Transilvania”. Sigla Partidului Populart Maghiar din Transilvania poate fi şi ea văzută pe acest afiş.
După aproape două ore, Poliţia Cluj a fost sesizată de trecătorii indignaţi şi a luat primele măsuri. “Se fac investigaţii pentru a vedea cine a montat panoul şi cine este proprietarul acestui panou. Vom lua măsuri dure”, spune chestorul Ioan Păcurar.
Primarul comunei Floreşti, Horea Sulea, prezent la faţa locului a reacţionat şi mai dur. “Am chemat o echipă de la o firmă de specialitate pentru a da jos panoul. Aşteptăm să vină Serviciul Criminalistic de la Poliţie să facă anchetă. Aşa ceva este de neimaginat. Nici nu ştim cine este proprietarul acestui panou”, a spus primarul comunei Floreşti.
Banii nu au miros. Panourile au fost fabricate de un liberal
Poliţia Cluj a dispus demontarea panoului. Reprezentanţii unei firme de specialitate au sosit la faţa locului şi au început să demonteze panoul electoral al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania. Potrivit unor informaţii de ultimă oră panourile electorale au fost realizate de firma Ambuscada, patron fiind Călin Lupuşor, consilier judeţean PNL.
Preşedintele Partidului popular al Maghiarilor din Transilvania, filiaial Cluj Napoca, Gergely Balasz a declarat că panourile electorale au fost comandate de filiala judeţeană. “Încă nu am văzut panoul şi nu ştiu detalii”, a spus Gergely, care este nepotul lui Laszlo Tokes.
PPMT contraatacă şi va depune plângere penală pentru distrugere
Candidatul PPMT, pentru Colegiul 4 Senat, Sasz Peter a luat foc în momentul în care a auzit că autorităţile au dispus îndepărtarea panoului. ”Panoul a fost închiriat de la o firmă perfect legal. Am pus panoul nostru electoral. În momentul acesta, dacă a fost luat jos s-a făcut o infracţiune. A fost distrus un panou electoral al unui partid care candidează la alegerile din 9 decembrie. Mai avem incă vreo 50 de panouri în ţară. Peste tot e legal şi numai aici la Cluj-Napoca nu? Asta este programul nostru electoral. Dacă Crin Antonescu susţine că cea mai bună formă de guvernare pentru România este o monarhie constituțională, şi noi putem spune că cea mai bună formă ar fi o Românie federală. Nu este nimic anti-constituţional în asta”, a declarat Sasz Peter. De Mihai Şoica – Evenimentul Zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu