Ciocniri la Palermo


Ciocniri intre ANARHISTI si POLITIE la Palermo (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 19.11.2012
Pe fondul protestelor elevilor si studentilor palermitani din 16 noiembrie, cauzate de ultimele masuri ale guvernului Monti, anarhistii italieni si-au facut simtita prezenta atacand carabinierii si politistii ce asigurau desfasurarea evenimentelor.
Centro Sociale ExKarcere, unul ditre cele mai cunoscute grupuri anarhice din Palermo, a parasit coloana manifestantilor si s-a indreptat spre sediul Regiunii Sicilia unde avea loc o intalnire la nivel intalt intre noul presedinte al Regiunii, Rosario Crocetta si presedintele Senatului, Renato Schifani. Profitand de slaba organizare a politiei, anarhistii au inceput sa arunce cu pietre, sticle si petarde spre fortele de ordinde aflate in fata sediului Regiunii. Ciocnirea intre cele doua parti era inevitabila. Au fost raniti 3 politisti si retinut un membru ExKarcere. Asociatiile de elevi si studenti s-au dezis de actele de violenta declarand ca solutia problemelor nu este aceasta.
Miscarile de tip Centro Sociale ExKarcere iau amploare si aduc in radurile lor din ce in ce mai multi tineri prin prisma starii de criza, sociala si politica, in care se afla Italia astazi dar si pentru faptul ca aceste centre promoveaza libertinajul sexual. Sursa: FrontPress.ro

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu