Preot ucis


Preot italian suspectat de “COMUNISM” ucis in Filipine

autor: FrontPress 15.11.2012
Executarea unui preot catolic italian a fost revendicată recent de miliţiile paramilitare anticomuniste de pe insula Mindanao din Filipine, o ţară din Oceanul Pacific. Această crimă motivată politic şi religios nu este din păcate un caz singular, uciderea şi persecuţia preoţilor fiind un fapt constant în regiune.
Un membru al forţei paramilitare a admis că gruparea din care face parte l-a ucis pe Fausto Tentorio, execuţia fiind ordonată de conducerea miliţiei. Preotul a fost executat prin împuşcare anul trecut, dar până în prezent nu s-a ştiut nimic despre autorii crimei.
Gruparea Bagani este antrenată de armată pentru a lupta cu insurgenţii comunişti iar predicile preotului, despre milă, pace şi dreptate socială au fost greşit interpretate de către miliţie, care l-a catalogat ca fiind comunist. Astfel el a fost urmărit şi ucis. Părintele era vestit în Filipine pentru apropierea sa faţă de cei săraci, pentru ajutorul pe care-l dădea familiilor cu mulţi copii, dar mai ales pentru cuvântările sale.
Pe de altă parte incidentele armate provocate de rebelii comunişti filipinezi s-au intensificat în ultimii ani, insurgenţa maoistă durând de peste patru decenii. În acest conflict de gherilă, unul dintre cele mai îndelungate din Asia, peste 120.000 de persoane şi-au pierdut viaţa. Conform estimărilor guvernului de la Manila, numărul actual al luptătorilor comunişti a scăzut la circa 4.000, de la maximul atins de 25.000 la mijlocul anilor ’80. Sursa: FrontPress.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu