Gianluca Iannone


Interviu cu liderul “fascistilor noului mileniu”, Gianluca Iannone de la Casa Pound Italia

autor: FrontPress 21.11.2012
Gianluca Iannone, în 24 noiembrie, Casapound Italia, mișcarea  căreia dumneavoastră îi sunteți președinte, organizează prima sa mare  demonstrație națională la  Roma. De ce ați ales această dată și care sunt temele și obiectivele acestei întâlniri?
Cu mitingurile  de stradă  organizate de CasaPound la Napoli și de Blocco Studentesco la Verona, comunitatea noastră politică a fost prima care a protestat  împotriva unui guvern ilegitim și criminal, dovedindu-se avangarda protestului social în această țară. Astăzi, când dezastrele guvernului Monti sunt mai clare pentru toți, CasaPound iese din nou în strada pentru a  repeta că există și italieni care nu s-au predat castei tehnocraților, finanței internaționale și conformismului.
Vom protesta pentru cine și-a pierdut locul de muncă, pentru cei doi ofițeri ai Marinei italiene arestați  în India și uitați acolo de de acest guvern, vom fi alături de lucrătorii constrânși la “sinucidere” de către un executiv vampir. Vrem să susținem  zonele defavorizate  lăsate de izbeliște cu scuza că “nu sunt strategice”, unde  s-au tăiat transporturile, unde oamenii au fost expulzați  din sistemul productiv și retrogradați  la rolul de parc de distracții pentru turiști. Vom demonstra și cu  studenții, vânduți de acest guvern  la cel mai bun ofertant, vom protesta împreună cu cine  mai crede că Italia este încă o Națiune, împotriva unui guvern  plângăcios și ipocrit, care impune măsuri draconiene  pentru cetățeni și întreprinderile mici, doar pentru a nu se atinge de marile interese financiare.
Tematicile acestui eveniment nu privesc numai Italia, pentru că, dincolo de micile particularității  naționale,  ne aflăm în fața unui  model   global, care tinde să impună peste tot în Europa un sistem “post-democratic”, mondialist și ultra-liberal. În acest context, acest protest este adresat  doar militanților și simpatizanților dvs. sau este  deschis pentru oricine se simte atins de aceste probleme,  indiferent de afilierea politică?
Evenimentul este deschis, bineînțeles, tuturora. Chiar așteptăm  o implicare  mare a populației, având în vedere că măsurile luate de acest guvern criminal îi afectează  pe toți, indiferent de zona politică sau geografică. Și mai presus de toate  dorim alături de noi  o mulțime de frați din alte țări europene. În Bătrânul Continent o oligarhie  încercă o lovitură de stat financiară, care afectează toate națiunile. Împotriva  dictatelor acestei oligarhii trebuie să răspundem cu o Europă adevărată, o Europă a  popoarelor care trebuie realizată în concret, pe  străzi, luptând, nu prin sloganuri strigate pe Facebook. Deci, sâmbătă toată lumea este binevenită.
CasaPound este cunoscută  pentru  ocuparea clădirilor publice  părăsite, pentru activitatea politică, sindicală, studențească  și, de asemenea, pentru „contra-cultura” promovată în special prin muzică. În curând  vă prezentați la alegerile regionale și locale. De ce această alegere este de multe  ori neînţelesă sau chiar criticată? Poate din cauza experienţelor trecute ale “dreptei radicale”?
Totul depinde de spiritul cu care lumea se prezintă la alegeri. Pentru unii, alegerile sunt totul, sunt singurul lucru care contează, singurul scop al politicii și, probabil, a vieții lor. Aceste persoane nu există tot anul și apoi, cu o lună înainte de a merge la vot, rostesc lozinci bombastice și o mie de promisiuni. Noi, în schimb, lucrăm zi de zi, ne construim revoluția noastră în școli, la locul de muncă, în stradă. Alegerile sunt doar un pas, poate important, dintr-un parcurs care începe înainte de vot și nu se încheie cu el. Alegerile pot fi un bun instrument pentru a măsura și de a dezvolta  consensul și pentru a întări o mișcare. Cel mai important lucru este ca alegerile să fie un mijloc și nu ținta acțiunii politice.
Ce va propuneți în această campanie electorală? Plănuiți  “alianțe” cu alte mișcări?
Nu există limite. Ne propunem să atingem rezultatul cel mai bun. În ceea ce privește alianțele, am spus deja că vom  fi  singuri, cu simbolul nostru, cu fețele noastre, fără a solicita sprijin sau alianțe.
Evenimentul 24 noiembrie va marca startul  campaniei vostre. Credeți că astăzi “strada” în politica poate depăși  forța  sistemului mass-media și  câștiga în fața elitelor oligarhice?
În lumea de astăzi nu se poate face politică într-un singur fel. Trebuie să fii peste tot: în stradă, în mass-media, pe buletinul de vot etc. Desigur, politicile aplicate astăzi împotriva națiunilor din Europa se îndreaptă spre a împiedica participarea  oamenilor în hotărârea  propriului destin. Ne vor tot mai  blânzi, tot mai indiferenți,  narcotizați. Tocmai pentru acest motiv a ieși astăzi în stradă înseamă a lansa un semnal foarte puternic: există unii europeni care nu s-au predat!
Mulțumesc pentru răspunsuri și ne vedem  pe 24 noiembrie! De pe NovoPress Italia – Traducere si adaptare FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu