Slovaci arestati


Slovaci ARESTATI pentru ca au incendiat steagul UE (VIDEO)

autor: FrontPress 14.11.2012
Marţi au fost eliberaţi din arestul poliţiei naţionaliştii slovaci Misun Marian şi Stephen Potocky. Aceştia fuseseră reţinuţi sâmbătă, 10 noiembrie, pentru că în timpul unei manifestaţii din Bratislava au dat foc steagului Uniunii Europene. Pentru acest gest au fost săltaţi imediat de forţele de ordine şi acuzaţi nici mai mult nici mai puţin decât de “ofense aduse naţiunii” şi “incitare la ură rasială”.  
Autorităţile s-au convins într-un final de penibilul situaţiei şi că UE nu este încă un stat în adevăratul sens al cuvântului, o rasă sau naţiune de sine stătătoare şi astfel cei doi au fost acuzaţi doar de tulburarea liniştii publice, fiind amendaţi şi apoi eliberaţi.
“Suntem slovaci, suntem acasă aici. Trebuie să ne trezim, să ne unim”, a spus la ieşirea din închisoare Stephen Potocky.
“Totalitarismul conceput de capitaliştii liberali şi-a arătat adevărata faţă. Se încearcă controlarea Slovaciei prin dictate ale UE”, a declarat şi Misun Marian în faţa presei şi a camarazilor veniţi să-l întâmpine.
Naţionaliştii au promis că nu vor ceda acestor presiuni şi vor continua să protesteze, anunţând deja un nou marş, programat să se desfăşoare tot în Bratislava, în 17 noiembrie. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si Zeci de mii de nationalisti polonezi au marsaluit impotriva UE si NATO (FOTO+VIDEO)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu