Adios, Ponta !


Adios, Ponta! Ioan Rus se supraincalzeste pe margine pentru 9 decembrie

autor: FrontPress 15.11.2012
Politica românească pe lângă faptul că este tribală, coruptibilă şi penibilă, mai este şi extrem de previzibilă. Este evident că după alegerile din 9 decembrie preşedintele Traian Băsescu nu-l va nominaliza din nou pentru funcţia de premier pe Victor Ponta. În stilul său caracteristic Băsescu, pe clasicul mod „dezbină și stăpânește” a scos la licitație funcția de premier, care este un atuu constituțional pentru el. Pe Băsescu nici nu-l interesează că USL face 50 + 1% la alegerile parlamentare. El va numi pe cine va dori premier, chiar din tabăra USL. Clasa politică de la vârf e plină de cozi de topor dispuse să se sacrifice pentru funcția de prim-ministru. 
Deja semnalul public a fost dat. Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu crede că Victor Ponta nu va mai fi premier după alegerile din 9 decembrie, lucru de care este conştient şi el. “Nu participă la anumite zile de naştere. Impresia pe care o am este că actualul premier ştie că nu va mai fi premier după 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te aştepţi. Există condiţii mai mult sau mai puţin vizibile pentru a obţine statutul de candidat. Domnia sa sigur ştie. (…) Luaţi-o ca o anecdotă. Ce se întâmplă în cadrul USL pune semne de întrebare despre cum va reuşi să reziste USL după 9 decembrie”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu la Gândul Live.
Premierul Victor Ponta a reacționat speriat și precipitat în Le Figaro. Întrebat de reporter: Veţi încerca iar să-l destituiţi de acum înainte? Ponta răspunde: “Nu, nu cred. Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea. Nu este o poveste de dragoste. Dar testul din vară ne-a schimbat pe amândoi, pentru că am pierdut şi unul şi celălalt. Preşedintele şi-a pierdut majoritatea, nu am reuşit să-l fac să plece. Legislativele din decembrie vor clarifica situaţia şi îl vor desemna pe adevăratul câştigător.”
E mai mult decât evident că Băsescu nu îl va nominaliza pe Ponta în funcția de premier, nu neapărat că nu doresc asta baronii PSD, ci pentru că Băsescu are alte planuri cu acest partid. De câteva luni bune fostul ministru de interne, Ioan Rus, care a făcut un joc de glezne în favoarea președintelui la referendumul din iulie a.c., oferă acum presei lungi, plictisitoare și penibile interviuri în cel mai pur stil utecist deprins pe vremea când era șef la ASC Cluj, cum va conduce el țara dacă va fi vreodată numit premier și cum va aduce armonie în politica autohtonă. De câteva luni toate interviurile sforăitoare de ședință de partid ale lui Rus explică într-un clasic limbaj de lemn ce proiecte incredibile are el pentru propășirea țării. Deci nu mare va fi surpriza când a doua zi după alegeri președintele Băsescu îl va nominaliza premier pe fostul coleg a lui MRU de la plenarele CC ale UTC, d-l Ioan Rus din Grupul de la Cluj ca și prim-ministru al României. La urma urmei Băsescu nu încalcă Constituția, ci îl numește pe Ioan Rus de la PSD, membru USL, din partea partidului câștigător în alegeri, că va avea 49, 51 sau 60%. Nu mai contează…e perfect constituțional, iar oportuniștii din PSD pentru ciolan vor face zid în jurul noului premier, sursă de contracte grase cu statul de la bugetul public. De Ionuț Țene – NapocaNews
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu