Comunistii rusi


Comunistii rusi vor din nou STALINGRADUL pe harta tarii

autor: FrontPress 14.11.2012
Liderul comuniştilor ruşi, Gennady Zyuganov, a cerut ca oraşul Volgograd să revină la denumirea de Stalingrad, cu ocazia marcării a 70 de ani de la una din cele mai sângeroase bătălii din timpul celui de Al doilea război mondial şi la care au participat şi sute de mii soldaţi de români.
“Sunt încrezător că dreptatea va învinge! Sunt străzi, pieţe şi bulevarde denumite după Stalingrad în toate ţările lumii. De aceea ar fi corectă revenirea oraşului Volgograd la numele adevărat, Stalingrad”, a declarat liderul Partidului Comunist în cadrul unei mese-rotunde prilejuite de aniversarea faimoasei bătălii.
Oraşul situat în sudul Rusiei s-a numit iniţial Tsaritsyn şi şi-a schimbat denumirea de mai multe ori, până în 1961 când a primit numele actual de Volgograd. Cu toate acestea, localitatea este cunoscută în lume drept Stalingrad, numele purtat de oraş în timpul luptelor dintre forţele Axei şi Armata Roşie, care s-au desfăşurat între luna august 1942 şi luna februarie 1943. Bătălia este considerată un moment de cotitură al războiului şi a costat vieţile a aproape 2 milioane de oameni. Oraşul a fost numit după dictatorul sovietic Iosif Stalin în 1925. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu