Alaturi de palestinieni


Nationalistii MAGHIARI sunt alaturi de PALESTINIENI (FOTO)

autor: FrontPress 22.11.2012
Câteva sute de naţionalişti radicali maghiari de la partidul Jobbik au manifestat miercuri în faţa ambasadei Israelului din Budapesta pentru a protesta “împotriva ofensivei militare din Fâşia Gaza şi a ocupaţiei sioniste a Palestinei”. La acţiune au participat şi câţiva palestinieni care locuiesc în Ungaria. Demonstraţia s-a desfăşurat fără incidente, peste 200 de poliţişti fiind mobilizaţi pentru acest eveniment.
Gabor Vona, preşedintele Jobbik, a declarat că “evreii încă vorbesc despre Holocaust dar în acelaşi timp ei au realizat cel mai mare lagăr de concentrare din lume, Fâşia Gaza”.
Vorbitorii au mai condamnat şi SUA, acuzate că trimit Israelului în fiecare an un ajutor militar în valoare de 3 miliarde de dolari, contribuind astfel la o “cursă a înarmărilor” în Orientul Mijlociu.
La sfârşitul acţiunii, participanţii au aprins mai multe candele pentru odihna sufletelor civililor nevinovaţi, foarte mulţi dintre ei copii, care şi-au pierdut viaţa în urma raidurilor aviaţiei israeliene.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu