Echipamente de spionaj


Echipamente de spionaj ISRAELIENE in avioanele americane F-16 cumparate de IRAK

autor: FrontPress 01.11.2012
Comandamentul forţelor aeriene din Irak susține că la bordul avioanelor de vânătoare F-16, recent achiziţionate din SUA, au fost descoperite sisteme suspecte, de fabricație israeliană, servind cel mai probabil în scopuri de spionaj. 
Este vorba de echipamente fabricate de compania israeliană RADA, destinate codificării informaţiei, relatează agenţia de presă israeliană Cursor, citată de Agerpres.
Conducerea forţelor aeriene irakiene a trimis o scrisoare către compania americană Lockheed Martin, producătorul avioanelor de vânătoare F-16, în care solicită clarificări în legătură cu prezenţa echipamentelor suspecte la bordul aparatelor de zbor, după cum a relatat anterior agenţia de presă Fars.
Conform unor declaraţii ale unor oficiali din Ministerul irakian al Apărării, toate avioanele de vânătoare F-16, achiziţionate de Irak, Egipt, Turcia şi Oman au instalate la bord sisteme informaţionale de fabricaţie israeliană, aspect convenit înaintea încheierii tranzacţiei.
În iunie 2012, Irakul a semnat un nou contract, pentru a cumpăra un al doilea set de 18 avioane F16 din SUA, ca parte a unui acord de achiziționare a 36 de aparate de acest fel, destinate forțelor sale aeriene.
Bagdadul a semnat un contract inițial, pentru primele 18 avioane, în septembrie 2011, cu o valoare de 3 miliarde de dolari. De pe ZiuaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu