Rasism


Suporteri ISRAELIENI acuzati de “RASISM”

autor: FrontPress 01.11.2012
Acuzaţii de “rasism” în urma partidei dintre Beitar Ierusalim şi Hapoel Tel Aviv, care s-ar putea lăsa cu sancţiuni serioase. Atacantul celor de la Hapoel, Toto Tamuz, un emigrant nigerian de 24 de ani care trăiește în Israel din 1990, a fost ținta scandărilor fanilor adverși, cunoscuţi ca fiind unii dintre cei mai radicali din ţară.
În minutul 65, la scorul de 1-1, acesta s-a răzbunat și a înscris pentru oaspeți. Tamuz a celebrat golul punându-și degetul la gură, ca îndemn la tăcere pentru suporterii lui Beitar, informează Digi 24. Pentru acest gest, considerat provocator la adresa suporterilor, fotbalistul de culoare a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat de pe teren de arbitrul  Orel Greenfeld. Cu un om în plus, gazdele au reușit să întoarcă rezultatul și au câștigat cu 3-2.
„Clubul Hapoel Tel Aviv este de partea lui Toto Tamuz, care a avut parte de un atac rasist din partea fanilor lui Beitar Ierusalim, care au râs de el, au aruncat cu banane în direcția lui și l-au înjurat într-o manieră care nu poate fi tolelarată. Rasismul nu trebuie tolerat și nici iertat. Eliminarea lui Tamuz a fost o recompensă adusă acestui fenomen periculos”, se arată în scrisoarea oficialilor clubului din Tel Aviv către Federația de Fotbal din Israel.
Pe de altă parte, cei de la Beitar au emis la rândul lor un comunicat de presă prin care îl acuză pe nigerian că ar fi creat tensiune provocând suporterii. „Acuzațiile clubului Hapoel Tel Aviv nu sunt decât o încercare de a găsi o scuză pentru înfrângerea lor din meciul cu noi. Dacă ar fi fost vorba de vreun comportament rasist, sunt sigur că arbitrul ar fi menționat despre asta în raport. Hapoel ar trebui să-i interzică lui Tamuz să mai provoace suporterii de fiecare dată când cele două echipe se întâlnesc. Era momentul să-și primească pedeapsa pentru comportamentul lui provocator”, este poziția celor de la Beitar.
Suporterii clubului Beitar, în special cei din gruparea La Familia, sunt unii dintre cei mai sancţionaţi din Israel, majoritatea fiind susţinători ai forţelor politice extremiste din ţară. Deasemenea clubul este singurul din Israel care nu a semnat niciodată un contract cu un jucător de origine arabă, tocmai din cauza presiunii fanilor. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu