UE STAT FEDERAL


Angela Merkel: UE va deveni un stat federal

autor: FrontPress 08.11.2012
Dacă ne întrebam ce rezervă viitorul îndepărtat Uniunii Europene, cancelarul german Angela Merkel, vorbeşte despre un singur plan posibil: în timp, UE va deveni o federaţie de state.
Înapoi în Parlamentul European, pentru prima dată din 2007, Merkel a expus viziunea pentru Europa, o viziune faţă de care Germania „s-a ataşat profund”, scrie EuObserver.
„Bineînţeles că într-o zi Comisia Europeană va deveni guvern, Consiliul UE o a doua Cameră şi Parlamentul European va avea mai multe puteri. Dar deocamdată trebuie să ne concentrăm pe euro şi să le dăm timp oamenilor să se obişnuiască cu ideea”, a declarat Merkel.
Ea a mai vorbit despre ideea unui buget special pentru zona euro, spunând că nu toate statele membre UE vor fi dispuse să plătească pentru şomajul unor state precum Spania, dar că în definitiv toate statele din Uniune vor trebui să adopte aceeaşi monedă.
Merkel a mai spus că îşi doreşte o Anglie puternică înăuntrul UE. „Marea Britanie a fost alături de noi când ne-am eliberat de socialism, nu pot să îmi imaginez că nu ar face parte din Europa”, a conchis ea, în circumstanţele în care premierul britanic a avertizat să se va folosi de dreptul său de veto, în cazul în bugetul UE stabilit pentru 2014-2020 nu va îndeplini condiţia Parlamentului britanic, de a fi redus cu 1 trilion de euro. De pe Semnele Timpului
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu