NU PRIMESC TIGANI


Prefectul Capitalei: “Eu nu primesc TIGANI in casa mea, duceti-va la munca si nu ma stresati cu tigania voastra”

autor: FrontPress 08.11.2012
Edu Adrian, președintele Asociației Creștin-Democrate a Romilor (ACDR) şi un apropiat al Elenei Băsescu şi al Elenei Udrea, a emis un comunicat de presă prin care o acuză pe Georgeta Gavrilă, fost secretar general al Ministerului Apărării şi prefect al Capitalei, de jigniri “rasiste” la adresa ţiganilor şi a primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, aduse în cadrul unei întâlniri care a avut loc marți. 
„Am fost invitaţi la sediul Prefecturii Municipiului Bucureşti pentru a discuta cu doamna prefect ing. Georgeta Gavrilă despre problemele membrilor comunităţii roma din Bucureşti şi în mod special din Sectorul 5 şi de a găsi împreună soluţii viabile în beneficiul comunităţii locale”, susţine Edu Adrian pentru A.M.Press, adăugând că s-a prezentat la întâlnire şi împreună reprezentaţii mai multor organizaţii neguvernamentale.
În comunicat acesta se plângă ca a fost lăsat să aştepte 45 de minute, după care prefectul a răbufnit spunând că “eu nu primesc țigani în casa mea, duceți-vă la muncă și nu mă stresați cu țigănia voastră! Duceți-vă la Vanghelie, împăratul vostru, să vă dea de mâncare”.
Liderul ACDR continuă întrebându-se cum a fost numit un inginer din Tulcea în funcţia de prefect al Bucureştiului, încercând apoi să dea o replică ironică oficialului: “dacă doamna prefect Gavrilă este rasistă, atunci o invităm să plece înapoi la pescuit în Delta Dunării până învaţă că şi romii sunt cetăţeni ai Bucureştiului şi nu există bucureşteni de clasa a II-a”. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu