Fara aviatie militara !


Romania ramane FARA aviatie militara! Vom plati tari straine pentru a ne patrula spatiul aerian?

autor: FrontPress 07.11.2012
Starea deplorabila in care a ajuns armata Romaniei este deja arhicunoscuta. Practic tara noastra nu mai dispune de o armata propriu-zisa ci de un fel de “militie” dotata doar cu arme usoare si cateva blindate, tehnica de lupta necesara unei conflagratii moderne fiind depasita din punct de vedere tehnic sau lipsind cu desavarsire (rachete balistice strategice, sisteme antiaeriene de ultima generatie, avioane de lupta moderne sau submarine). Am ajuns chiar in situatia de a analiza varianta platirii unor state NATO in schimbul patrularii spatiului aerian.
Decizia va fi luata doar dupa o analiza financiara a Ministerului Apararii, insa ar putea fi mai ieftin pentru Romania sa plateasca o tara ca sa ii patruleze spatiul aerian, decat sa investeasca in propriile avioane, deja invechite, informeaza Digi 24.
Surse din Ministerul Apararii sunt insa sceptice legat de acest subiect si se gandesc ca Romania poate fi spionata. “Sa cerem serviciul acesta mi se pare aberant pentru o tara ca Romania. A crede ca pericolele sunt lichidate, ca traim intr-o lume a pacii este o aberatie”, a mentionat colonelul Valeriu Pricina.
Avioanele Fortelor Aeriene ale armatei sunt garate la bazele de la Campia Turzii, Bacau si Fetesti. Daca nu sunt bani, acestea ar putea fi inchise. Reprezentantii Ministerului Apararii nu au comentat oficial situatia.
In aceasta toamna s-a decis cumpararea unor avioane F-16 la mana a doua, dar ele ar putea fi pilotate abia din 2016. Insa problema este ca in momentul de fata, mai bine de jumatate dintre MiG-urile 21 Lancer din dotarea aviatiei militare si-au terminat resursa de zbor, iar de la anul, niciun avion nu va mai putea sa se ridice de la sol. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu