FROID, MAREAN, ADRIEAN SI.... SI ?

 
Motto: Daca nema putirinta, geaba chichirez galceava 
Anton Pann 

CE-I PLACE ROMANASULUI
Dincolo de mesajul canticelului cu "sus la munte, sus la munte la izvor", romanasului ii place... democratia. E topit dupa ea. Dar nu orice fel de democratie, ci una originala, smechera, hoteasca, viscerala, manelizata si otevizata si neaparat plescara, in care poate el sa-si reverse si sa-si exerseze toate apucaturile. Mai pe englezeste, ca se poarta, adica pe intelesul tuturor, un fel de no man's land democracy. Daca vrem sa vedem mai clar in ce-si gaseste romanasul nostru bucuria, sa ne uitam ca tirajele Sandrei Brown au intrecut cu mult pe cele ale lui Dan Puric iar ale lui Puric pe ale lui Liiceanu, ca Guta l-a doborat la vanzari pe Copilu' Minune iar acesta pe Pavarotti, ca OTV-ul a eclipsat orice canal serios de televiziune si culmea, inca nu s-a inecat in propria-i scarna, ca berariile si stadioanele sunt pline iar bibliotecile si bisericile pustii, ca de razboinicul luminii Becali a auzit toata tara, pe cand de Nicolae Constantin Paulescu care a salvat milioane de vieti, foarte putini. Si ne mai vaitam de guvernanti si de coruptie... Pai toata lumea stie ca votul romanasului iubitor de stiri cu violuri si jafuri se cumpara pe mici, bere, fasole si mai nou pe cash. Vrei democratie? Vrei sa furi linistit? Marca banu'! Asa merge democratia prin partile-astea. Acum o suta si mai bine de ani, Cancelarul Germaniei, Otto Von Bismark afirma ca "romanii nu sunt o natiune, sunt o profesie". Coruptia la nivel inalt este validata in permanenta de coruptia morala si spirituala de la nivelul bazei. Principiul este limpede: eu te platesc sa ma votezi iar tu inchizi ochii, cand te fur si te prostesc. Si nu o data poti sa auzi din gura romanasului:
-Ai vazut bah cum a furat ala? Ai vazut ce vila si masina si-a tras? Ala baiat destept, baaah! Asa se face baaah, nu sa dai in cap la oameni pe strada! 

ALMANAHE
Vi se pare anormal ca romanasii agramati si inculti, cu ifose de genialitate cotropesc net-ul cand simt miros de sange? Mie nu. Intra in firescul romanesc, pieptu'n fata-ciocu mare! Si ce daca pe marele psihanalist il chema Freud si nu Froid? Ce, parca pe Vanghelie nu-l cheama Marean, iar pe Videanu, Adriean? Ce, ei nu e tot oameni? Daca nu-ti convine inseamna ca esti tocilar. Merge si-asa!
Oare ce parere ar fi avut George Enescu despre clipul de mai jos?
Sursa foto

34 de comentarii:

  1. Cit adevar contine acest articol?
    Dar oare intelege cineva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Saru'mana Odorica,
    Bine ai venit!
    Precis o sa inteleaga cine trebuie. :) Si chiar daca va simula ca nu intelege, tot acesta ramane adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bismark, Bismark... unde am mai auzit eu numele asta? Aha, m-am prins, e nume de caine, asa ca vezi tu, Dane, si vecinului i-a murit capra. ;)
    Marean si Adriean sunt, cel putin, unicate... Cainii au refuzat cu demnitate sa fie botezati astfel.
    Auzi, tocilarule... da' tre' sa dai ceva ca te-am cadorisit cu comentariu favorabil, nu conteaza ce, numa' cash(caval) sa fie, ca eu nu e din aia pe care ii fraereste toti cu un mic sau cu o bere, uochei?!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Tocilar complexat-frustrat.Incheiat.BA nu, esti de cacat.Apropos, unde sunt aia 100 care iti ia partea in aceste polemici? Ratatule!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai distrus proiectul oamenilor astia care lucreza zi lumina ca sa-ti bagi tu picioarele ochelariste in tot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Noroc ca a murit, sarmanul Picasso, altfel sigur crapa inima in el de oftica pentru ca nu i-a venit lui ideea asta cu "picioare ochelariste"!
    Oare cu ce isi imperecheaza cate unii creierele?...

    RăspundețiȘtergere
  7. Hop şi eu "limba de lemn"...:))
    Îţi ţin partea "nu din faţă, nici din dos" cum ar zice Ghiorghe, ci aceea de tocilar şi am să-ti fac "un portret de "ochelarist în piciorange", ca să te asortez cu "limba mea de lemn" şlefuită cât de cât.:)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Cei 100 nu mai prea scriu că nu le convine să se amestece cu noi...de lemn şi de alte cele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Andrei,te rog abtine-te,nu acceptam asa ceva pe blog.Dan are foarte mare dreptate,si daca ai fi mai diplomat,ai vorbi altfel.Eu nu am nimic cu nimeni,dar esti prea ofensator,si vulgar.Nu asa se procedeaza.Cu siguranta,daca ai fi fost mai OM,totul era altfel,si te respecta lumea,ba chiar ti-ai fi facut prieteni.Pe deasupra,cred ca Dan ar putea sa iti fie chiar tata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si nu a distrus nimeni acest proiect,ba chiar creste pe zi ce trece.Am ajuns in nici 6 luni sa avem PageRank 4,dar nu asta conteaza.Cel mai mult conteaza,ca ne-am imprietenit,si ne-am facut o mini-comunitate,pornind din nimic.Din fericire nu am dat petse oameni ca tine,care nu fac altceva,decat sa traga initiativa in jos,prin asemenea comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dan, imi este clar ca iti trebuia un raspuns la incurajarea ta , la adresa mea si a Emiliei. Si raspunsul, dupa incurajarea pe care am citit-o pe blogul lui AG din partea lui Feri, ma determina sa spun urmatorul lucru: cum naiba pe blogul lui AG (si al lui AR, de altfel) citesti chestii dragute, frumoase, minunate, minunat orchestrate, totul este miere-lapte-si-de-loc-otet, iar in lume ... da, lumea este lada cu gunoi de afara, este ghena, este latrina lor... Bine, nu am citit chiar tot blogul, dar m-a mirat ca am primit un premiu care a pornit de la AG printr-o prietena a noastra care cred ca nu stie ce spune dansul aici.
    Este probabil ca si incurajarea lui Feri este in directia acelor postari frumoase cu care isi onoreaza dl. AG blogul, spre deosebire de cele care au nascut aceste postari, de aici, pe 100ro.

    DIN TOATA MIRAREA MEA, DLE ANDREI GHIORGHE, TE INTREB CU BLANDETE: DE CE ATATA OBSCENITATE, DE CE ATATA RAUTATE AICI??? DE CE ATATA CUMINTENIE ACASA LA DVS. ??
    DE CE NU SUNTEM SI NOI, AICI, DEMNI DE FRUMUSETE, DE REFLECTIILE DVS. DE ACASA....
    DE CE?? DE CE NU ESTE SI DAN DEMN DE CUVINTELE FRUMOASE CU CARE ONORATI MUSAFIRII DVS. DE ACASA, DE PE BLOGUL DVS.???
    Caci si el militeaza pentru frumos si bun in aceasta lume...
    Nu cred ca merit un raspuns rau. Am toata mirarea, nu rautate, in suflet, cand va intreb acest lucru...
    Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  12. Baietii rai reactioneaza asa cum societatea i-a educat. E ultimul comentariu 100.In functie de atitudinea voastra voi avea si eu reactii. Astept un raspuns. Nici macar nu am sa mai intru pe acest blog pana nu primesc un raspuns.Sper sa fie curand.Bun sau rau.Insa fiti barbati si spunet-mi ce ati hotarat.In functie de asta imi voi stabili si eu strategia. Pe blogul meu se posteaza comentarii ca si la voi la liber.Tot acolo am si adresa facebook sau messenger. Pe orice canal hotarati oferti-mi un raspuns.Astept.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sorine,

    Ce poate sa ramane dintr-un cap fara gluga si cu genitalele scoase din el? Ai ghicit! Niste picioare cu ochelari... si ceva fecale. :)) MMMmmmmmooooaaahahahaha!!! :)))
    Fac cinste! Dau de baut, caci ce e cash...ca-valul trece! Si daca te porti frumos iti dau si tie cinci minute ochelarii mei ! :))

    Mariana,
    Esti tu dragutza ca de obicei.. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. AVERTISMENT! Nu stiu ce martafoi castrat esti tu, dar daca te mai legi de Marean ai o problema cu mine.E clar ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Ochelarii tai?!!! Ai face tu asta pentru mine? Ok, pe cine trebuie sa omor? :))))

    RăspundețiȘtergere
  16. :)))))))) hopa,a aparut si Vanghelie:)) hmm cine mai urmeaza sa intre pe scena?

    RăspundețiȘtergere
  17. He, he, vaz ca ai luat si cartonas galben... :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Si totu' s-ar rezolva cu câteva click-uri. Două, trei delete-uri şi gata. Dar, când îţi "place" să întreţii sămânţa de scandal, iată la ce se ajunge.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai Goagal,
    Almanahe, somon afiume, podul Bridge, martafoi castrat.... :)) Hai Mareane, arata-ne ce poti! :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Mama ce am pierdut aici:)) daca stiam imi beam cafeaua in fata calculatorului:))

    RăspundețiȘtergere
  21. Sorine,
    Stiu fo doi mai celebri: Alexandru Graur si George Pruteanu. Infige te rog un par in inima lor, ca ma bantuie! :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu poci, dragule, ca sunt in aceiasi situatiune! Ma bantuie rau si pe mine... :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Scribule,
    Cat dai daca iti fac zilnic revista presei?

    RăspundețiȘtergere
  24. Nebunie curata:)) Mareane,am vazut in sidebar ca citesti Al Manahe ce tare.
    Si poate sustinem si noi gripa 9,si blogosfera de etnie rroma :)))

    RăspundețiȘtergere
  25. Scribu,
    uite incepem chiar acu'! :) Da un clic la ultimele comentarii de la articolul cu votul, pana nu dispare articolu' si-o sa gasesti o pepita de aur! Cum iti suna "el insule"?

    RăspundețiȘtergere
  26. Suna bine asta cu revista presei:)) dau o cafea fara cofeina :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Salutare! In primu rand vreau sa precizez ca nu imi apartine comentariul de mai sus. Intotdeauna ma semnez VanGhelie. In nici un caz altfel. Andrei Ghiorghe merita calcat pe cap pt gestu asta, da ignorarea dopare mai tare, ca altfel si-o ia in cap. Pana una alta doar i-o da in cap. Pe de alta parte, dac-o sa repete, vorbim altfel. Sau chiar platim cu aceeasi moneda. Nimic mai simplu.

    Mi se pare important, totusi, sa lamuresc treaba asta. Daca vroiam sa injur, injuram. Cu siguranta pot mai mult decat AG, il puteti intreba pe Vania. Plus ca prefer sa iau la misto, nu sa injur. Si nici sa fiu incrancenat.

    Garantat VanGhelie !!!

    Despre articol as putea spune ca ..., dar nu prea am ...

    Multumex!

    RăspundețiȘtergere
  28. :)) vangheile esti tare amuzant,imi place blogul tau.Iti trimit parola. Multumex:))

    RăspundețiȘtergere
  29. :)
    Inca o imagine a societatii romanesti, in toata splendoarea.
    :)))
    Bunule, ai un dar de a strange o paleta coloristica atat de bogata, incat am putea spune ca privim Romania Mare intr-una tablou pe o petala de floare. Arta japoneza.

    Un text relevant, comentatori obiectivi, comentatori subiectivi ducand in spate poverile propriilor orgolii sfaramate, comentatori frustrati tragand dupa sine dorinta razbunarii, comentatori amuzati si un autor cu mult simt al umorului.
    :)))
    Vangheliada 100RO.
    Intrarea este libera.
    Vorba Scribului, cafeaua mai lipseste.

    RăspundețiȘtergere
  30. Deh, Andreiule! :)
    O zbatere donquijoteasca intr-un univers poluat. :)

    RăspundețiȘtergere