VISATORUL DIN ORIAH, INTELEPT AMERINDIAN

Nu ma intereseaza ce faci tu pentru a-ti castiga existenta.
Vreau sa stiu ce foc arde in tine si daca ai cutezanta sa visezi la realizarea a ceea ce porti in inima ta.

Nu ma intereseaza cati ani ai,
Vreau sa stiu daca iti asumi riscul sa pari nebun in numele iubirii tale, viselor tale si aventurii care este viata ta.

Nu ma intereseaza care planeta este in careu cu luna ta,
Vreau sa stiu daca ai atins cerul propriei tale tristeti, daca te-ai deschis datorita tradarilor vietii, sau daca te-ai asprit si daca te-ai inchis de teama unui necaz viitor.

Vreau sa stiu daca poti sa te asezi cu durerea, a mea, sau a ta, fara sa incerci sa o ascunzi, sa o micsorezi sau sa o opresti.

Vreau sa stiu daca poti sa simti fericirea, a mea, sau a ta, daca poti dansa cu fervoare si te poti lasa complet cuprins de extaz pana in varful degetelor de la maini si de la picioare, fara sa spui ca trebuie sa fim atenti si realisti ca sa nu cumva sa uitam care sunt limitele fiintelor umane.

Nu ma intereseaza daca ceea ce-mi spui este adevarat,
Vreau sa stiu daca esti gata sa-i deceptionezi pe ceilalti ca sa ramai sincer cu tine insuti si daca poti suporta sa fi acuzat de tradare, dar sa nu-ti tradezi propriul suflet.

Vreau sa stiu daca poti sa fi fidel si deci demn de incredere.

Vreau sa stiu daca poti vedea frumosul chiar daca nu-i tocmai dragut in fiecare zi si daca tu poti simti ca sursa vietii tale rezida in prezenta Sa.

Vreau sa stiu daca poti trai esecurile, ale mele, sau ale tale, si totusi sa continui sa stai drept pe marginea lacului si sa strigi catre argintata luna plina: “Da!”

Nu ma intereseaza unde locuiesti si cat castigi,
Vreau sa stiu daca te poti trezi dupa o noapte de tristete si de disperare, de indoiala sau durere si sa faci ceea ce trebuie facut pentru copii.

Nu ma intereseaza cine esti si cum ai ajuns pana aici,
Vreau sa stiu daca poti sa stai in mijlocul focului alaturi de mine si sa nu renunti.

Nu ma intereaza ce ai invatat sau unde ai invatat si cine te-a invatat ceea ce stii,
Vreau sa stiu ce te hraneste din interior cand totul se prabuseste in jurul tau.

Vreau sa stiu daca poti sa ramai singur cu tine insuti si daca esti fericit intr-adevar in propria ta companie in aceste momente de vid.

47 de comentarii:

  1. Intrebarea, evident retorica, se pune: cui ii pasa ce vrea sa stie Inteleptul?!
    Fireste ca pe el il intereseaza doar partea pozitiva a laturii umane, doar ceas de ceas, clipa de clipa inchide ochii la manifestarea negativa a laturii umane.

    Stiti, eu ma intreb, pentru cata vreme oamenii se vor ascunde sub maldarul de vorbe de duh?!
    Cand se vor fi saturat de atata limbutie inteleapta si vor trece la FAPTE!
    Adica inteleptul sa "intelepteasca" pe altii fara bani, bunul om sa fie bun prestand bunatatea ca si voluntar, popa sa "popeasca" fara a-si face averi si afaceri, guvernantul sa guverneze etc.


    Cand se va ajunge la saturatie de cuvinte?!
    Cand vom face pauza de la limbarita macinata de intelect?!
    Cand vom intra in greva de vorbe si vom trece la fapte?!
    Voi nu v-ati saturat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu contest frumusetea cuvintelor, nu contest esenta din spatele cuvintelor.
    Contest pasivitatea, limbutia, bla-bla-urile care, in ultimii ani, au devenit o afacere atat de banoasa.

    Oamenii au inceput sa creada ca "a face bine" inseamna a preda nlp si ritualuri contra cost, crezand in profunzimea sufletului lor ca fac BINE!

    Ei cred ca evolueaza spiritual daca bagajul informational are un plus de vechime, daca invata un alt "limbaj de lemn", si adopta un comportament mai mult verbal cu tenta spirituala.

    Dar a face bine NU inseamna sa iei bani pe acel "bine", nu inseamna sa astepti un contra serviciu, nu inseamna sa-ti torni in cap mai multa informatie, sa ai nspe mii de diplome, cu atat mai putin nu inseamna bine cand spui cuiva in fata te iubesc si in spate-l injunghii (fie ea si metaforica) sau treci pasiv pe langa el.

    A face bine inseamna sa te duci sa muncesti 8 ore intr-o unitate, indiferent de domeniu (uneori chiar si 10) iar in timpul tau liber sa faci bine GRATUIT celor din jurul tau.
    Evolutia spirituala in secolul XXI presupune musai un set de cursuri, in urma carora obtii o diploma si un limbaj specific cu care, ulterior, vei "face bine"!

    NU V-ati saturat de atatea vorbe?
    Nu simtiti nevoia sa treceti la fapte?
    Se-ntampla atatea lucruri in jurul nostru, iar noi preferam sa facem "educatie" spirituala pe unde ne trezim.
    Hai sa punem osul la treaba. Sa fim solidari, sa ne ajutam, sa nu asteptam unii de la ceilalti "buna-ziua", sa nu ne mai divizam in tabere.
    Traim vremuri ISTORICE! Avem fiecare sansa de a trece la greva limbutiei facand FAPTE!
    Niciun curent de opinie nu se mai naste, pentru a ne uni!
    Suntem divizati in fel si fel de grupari;
    de la oameni de lumina contra oameni involuati; de la pensionari contra tineret; de la bugetari contra privati; de la oameni ai munci contra cersetori; de la oameni detinatori de Q7 contra prapaditilor cu haine rupte-n fund.
    Hai sa punem in practica mult palavragita teorie a spiritualitatii, BENEVOL!

    RăspundețiȘtergere
  3. andreiradu ai auzit de Constiinta colectiva ? telepatie ? puterea gandului ? fortele Universului ? Oceanul Gandurilor ? Codurile Subconstientului ? ... SUCCES ; !

    RăspundețiȘtergere
  4. Antiignorantule, cu sinceritate deboordanta iri raspund: aud de aproximativ 20 de ani incoace, dar se pare ca acea constiinta colectiva si-a cam luat talpasita de pe plaiurile mioritice, ramanand doar ECOUL!
    Ai curaj sa pui ramasag ca in urmatorii 20 de ani constiinta aceea colectiva, oceanul gandurilor etc. nu-si vor face simtita prezenta la modul palpabil, ci vom auzi de ele tot la nivel verbal???
    Ba mai mult, aceasta constiinta colectiva se va cam supara de cat a stat prin exil si se va razboi cu celelalate constiinte colective care au fost si ele prin exil pe taramul unde nu se intampla nimic bun!
    :)))
    Vom trai si vom vedea.
    Eu prefer ca pana atunci sa trecem la fapte.
    Sa stam cu gurile inchise si sa facem FAPTE!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar, te rog mult de tot , te rog frumos , lasa ma in pace!
    LASA-MA SA SCRIU! te rog frumos sa nu ma mai denigrezi, caci nu este nimic adevarat din toate lucrurile urate pe care mi le spui de 5 6 luni incoace. Te rog sa imi permiti sa scriu linistita acolo unde oamenii nu au nimic impotriva mea.
    Te rog frumos sa ma lasi sa pot scrie pe blogurile prietenului meu Dan Ioanitescu, fara sa mai comentezi urat ceea ce scriu.
    Te rog sa ma lasi in pace, sa ma ignori, sa ma ocolesti, pentru ca fiecare interventie a ta ma face sa ma doara inima, fiind suferinda de angina pectorala. Prietenii mei ma cearta ca nu te ignor, ca nu iti desconsider vorbele urate si denigratoare, neadevarate intrutotul... Dar eu nu pot sa dispretuiesc pe nimeni, nu pot sa desconsider pe nimeni, nu pot sa intorc spatele nimanui. Asa sunt eu, tu crezi ca daca nu iti raspund, nu sufar? Nu plang? Cel putin o zi traiesc cu lacrimi in ochi pentru fiecare vorba rea din partea ta!
    SI ASTA SE INTAMPLA DE TOATE ACESTE LUNI DE CAND DE RIDICI CONSTANT IMPOTYRIVA FIECARUI RAND PE CARE IL SCRIU PE BLOGURILE PRIETENILOR MEI...
    TE ROG INCA O DATA, INCETEAZA, LASA MA IN PACE!!
    DISPRETUIESTE MA PENTRU RUGAMINTEA MEA, DAR LASA MA IN PACE, TE ROG FRUMOS!!
    AJUTA MA SA FIU SI EU LINISTITA CAND VIN ACASA DUPA 8 10 ORE DE MUNCA, DUPA CE MUNCESC IN GOSPODARIE, DUPA CE SCRIU SI STUDIEZ PENTRU CEI CARE ISI DORESC CU ADEVARAT CUNOASTERE!
    Cu respect, Cristiana Ioana Antonovici

    RăspundețiȘtergere
  6. Marele Diavol a pus PICIORUL Pe Romania - a strivit deja TALPA TARII care sunt TARANII de aceea Romania se Prabuseste ZILNIC - MASURI URGENTE - Educarea copiilor de mici cu o alimentatie fara zahar rafinat care le DISTRUGE NEURONII si pot deveni CRIMINALI sau HOTI ETC. primul pas- CREDINTA si PRUDENTA … si evitati sa cumparati alimente din market…ci mai mult de la TARANI … pasul 2 – circulati mai putin cu Masina personala Vaporul si Avionul … veti vedea niste REZULTATE … atentie Mare la CONSTIINTA VIETII !!! SUCCES !

    RăspundețiȘtergere
  7. :)
    Buna de dimineata, tuturor!

    CIA, TE ROG FRUMOS SA NU MA MAI ROGI FRUMOS SA RENUNT LA DREPTUL MEU: LIBERA EXPRIMARE!

    Stiu ca pe vremea tineretii tale FRICA de a-si exprima opiniile ii excomunica pe oameni, ca aceasta radacina DAUNATOARE este infipta in mentalul tau, dar nu uita ca noi suntem alta generatie, ca traim ACUM intr-o tara in care acest drept s-a castigat cu sange.

    TE ROG FRUMOS TRATEAZA-TI OBSESIA, prin metodele pe care le folosesti pe altii: descantece, vraji, ritualuri sau ce mai stii tu. Iar daca acest lucru nu este posibil, scrie-mi pe mail si te voi ajuta financiar sa mergi la cineva care este capabil sa te ajute.

    PROBLEMA TA NU SUNT EU, ci MINTEA TA!
    Dupa cum lesne se poate observa, comentariile mele nu sunt prezente doar la postarile tale.
    Nu cu mult inainte, am comentat si la postarea Bunului, nefiind in asentimentul ideii lui.

    TE ROG FRUMOS, LASA-MA TU IN PACE! NU-TI MAI RUGA PRIETENII SA MA DEA PE USA AFARA PENTRU CA EGOUL TAU NU SUPORTA COMENTARII NEGATIVE LA "MUNCA" TA.
    INCA NU AI INVATAT CA OAMENII GANDESC DIFERIT, SI ca acest lucru nu este un lucru rau, ci unul BUN!

    Detaseaza-te de ego si veifi fericita, nu vei mai plange, iar bolile de care suferi se vor disipa in neant, odata cu schimbarea mentalitatii tale. DAR TU STII MAI BINE ACESTE LUCRURI.

    CIA, TE ROG, DOVEDESTE CA VORBELE TALE AU SUSTINERE IN FAPTE!

    Cu respect proportional respectului tau,
    Andrei Radu Marinescu

    RăspundețiȘtergere
  8. MOTTO: Serveste-ma cu uraciuni si te voi servi cu frumuseti !!

    Bine, dragul meu AR.
    Oricum ai dreptate. Tu esti Pamantul si eu sunt Aerul. Tu esti punctul si eu sunt spirala. Excelent!!!!
    As putea sa-ti multumesc ca m-ai luminat. Era normal sa nu rezisti mult timp.

    Sigur ca ai dreptul. Ca nu-mi dai mie dreptul de exprimare este altceva. Dar ce te-ai face daca as fi la fel ca ceilalti care te-au dat afara de pe blogurile lor cu agresivitate? Eu am ales sa iti raspund frumos. Sa te rog frumos. Daca tu alegi sa manui murdaria si minciuna ca pe un bici, sigur ca da, este alegerea si este dreptul tau.
    Dar sa raspund la problemele tale!! IN TIMP CE TU MA JUDACAI PLIN DE RESPONSABILITATE CIVICA, EU CHIAR CONTINUAM FAPTELE MELE, CONTINUAM STUDIILE MELE, FACAND PE DE-ASUPRA SI UN SITE IN PLUS.
    Poate si tu faci alte feluri de fapte, dar, plin de modestie, nu te lauzi cu ele, ca mine!!.. Tot respectul.

    Foarte bine, exprima-te in continuare. Noaptea trecuta m-a inspirat si pe mine.
    Sa stii ca a fost bine, si te anunt pe aceasta cale ca da, ACUM voi continua. Trebuie sa recunosc ca Dan m-a ajutat mult in toata chestia asta, nu este numai lamurirea ta sau accentul prietenilor mei care au avut taria sa ma ajute azi noapte, sa ma sustina in felul lor bun si drag.

    Bineintels ca nu voi duce batalie cu tine, ar fi chiar culmea. Dar Feri si Antiignorantu m-au ajutat enorm sa imi gasesc un anume fel de drum, vis-a-vis cu oameni care isi expun asemenea drepturi.

    Puterea cea mare vine de la Tulipe Rose. Daca as putea i-as umple bratele cu lalelele splendide care infloresc acum peste tot!!

    Asadar...
    ...Serveste-ma cu uraciuni si te voi servi cu frumuseti !!...

    RăspundețiȘtergere
  9. CIA, care sunt CEILALTI care m-au dat afara de pe blogurile lor???
    :)))

    ATENTIE-MOTTO:
    resentimentele pe care le porti cu tine te vor darama, la un moment dat.
    Si toata aceasta "fronda" a ta si lupta de a convinge pe ceilalti sa ma marginalizeze nu-ti face decat rau.
    Dar iar E PROBLEMA TA.
    Toate cele bune, dea Doamne-Doamne sa-ti linisteasca sufletul si sa te ajute sa micsorezi dimensiunea egoului care-ti mananca sanatatea ceas de ceas.

    Asadar: serveste-te cu iluzii, iar eu te voi servi cu realitati.
    Fiecare are liberul arbitru de a-si alege drumul.
    Vorba antiignorantului: PRUDENTA!

    RăspundețiȘtergere
  10. Revin asupra unui singur aspect: MINCIUNA!
    DETEST MINCIUNA sub orice forma.
    Tocmai de aceea am ales sa scriu ceea ce gandesc in mod public.

    Degeaba imi spui in public "dragule", daca in spate ma improsti cu noroi, la umbra mailurilor.
    Degeaba folosesti cuvinte pline de miere in public, iar in ungherele ascunse ma tavalesti in noroiul mintii tale si incerci sa-i convingi pe ceilalti sa-mi "dea cu flit".
    Tocmai de aceea spun mereu: FAPTE!
    Lasa bla-bla-urile si treci la fapte.
    Fi Om inainte de a fi "spiritual"; fi OM inainte de a te erija in "mama omida"; dovedeste-ti cuvintele prin FAPTE!
    Asuma-ti resentimentele, varsa-le si fi libera.
    Foloseste-te de propriile "studii" si micsoreaza distanta dintre tine si intelepciune, in mod concret.

    Fie-ne viata dupa propriile ganduri!
    Un sfarsit de saptamana plin de intelepciune.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dragii mei,
    ieri eram prea obosită, veneam de la Cluj...
    Azi nu mă pot abţine...
    Aş dori să spun: ŞI TU AI CRISTIANA DREPTATE!
    SI TU A.R. AI DREPTATE!
    Nu ştiu cum se face dar suntem atât de diferiţi şi atât de asemănători!
    Eu personal am apreciat mult articolul Cristianei, l-am aprobat triplu şi sec! Cred că ea a înţeles.:)
    Dar sunt atât de revoltată pentru ce ne fac aceşti HOŢI din conducerea GUVERNULUI cu şeful statului în frunte, de m-am umplut de ură, de amărăciune... de nici nu ştiu cum să mai zic:( , îmi vine să trec la faplte, dar cu ce puteri pot eu lupta? Cu scrisul pe blog!
    Da Cristiana, draga mea, trebuie să luăm în seamă tot ce ne spui TU, altfel vom fi atât de răi, că ne vom ucide între noi pentru un bănuţ sau o coajă de pâine!
    Da Andrei, trebuie să trecem la fapte, dar cu măsură şi cumpătare, organizare, calm...altfel va fi de rău, tot pentru NOI!
    Andrei, te rog eu foatre mult, eu din "familia noastră", fi mai înţelegător cu cei din jurul tău, mai ales cu prietena mea CRIS.:)
    Avem de învăţat de la ea...şi ea de la noi!
    PS:
    nu vă atingeţi de "limba de lemn", mi-a fost atribuită mie şi cred că pe bună dreptate, de aceea nu o cedez!:))

    RăspundețiȘtergere
  12. Mailuri??? Iti trimit eu mailuri?? Cred ca trebuie sa iau LECITINA din gros !!
    Doamne, nu-l credeti habar nu am mailul acestui om!! RUGATI-L SA IA LECITINA!!

    ..mdaaa.. vreau sa spun un lucru, pe care l am citit prin studiile Cristianei: DACA AS DETESTA UN SINGUR LUCRU, AS CREA LOC PENTRU A DETESTA O LUME INTREAGA! Stiu ca e o subtilitate..
    Nu cred ca detest ceva, si sunt bucuroasa de acest lucru. Sunt atenta la subtilitati si de aceea nici nu am resentimente.. dar nici mazochisme!! Am vrut doar sa dau un exemplu aici ca, in loc de injuraturile pe care le-am vazut frecvent pe acest blog si pe altele, pot sa rog frumos pe cineva sa ma lase in pace. Cu multa seriozitate.
    Daca ... detestati seriozitatea, daca nu o intelegeti, nu am ce face!! Nu ar fi singurul caz cu care m-as confrunta pana acum!!
    Eu sunt foarte serioasa in demersul meu, atat!! Daca se confunda concentrarea cu incrancenarea... nu am ce face, viata va ajuta oricui sa ajunga sa inteleaga subtilitatile.
    Daca se doreste sa ... VARS ceva... sincer, eu iau metoclopramid ca sa nu vars, pentru ca sunt mioapa si pot face dezlipire de retina daca fac eforturi mari... Intelegi?!
    Hai ca azi e sambata si imi permit un mic moment de comentarii pe blog, pana la ora 14 (mai am 4 minute!) Iti eram datoare dintr-o vinere trecuta, cand plecam fericita in week end! Ei, si acum sunt fericita - vezi ca nu te mint!! Tu esti fericit? Dupa cata fiere versi, dupa cat te infoi... tot timpul, din orice... ar trebui sa mai cauti un pic!!

    Tocmai am rezolvat cateva probleme dupa care voi putea scrie ... adica inFAPTui!!
    Gataaa!! Ora 14 a sosit !!
    FOLOSESTE TIMPUL CU CAAAAAAAP!!........................

    RăspundețiȘtergere
  13. Mariana!! Pentru tine fac rabat !! Chiar daca a trecut ora !4 !!

    Multumesc, ASA ESTE SI EU INVAT DE LA VOI, FOARTE SERIOS, DEOSEBIT DE SERIOS. Nici nu mai pun semn de exclamare. Doar atat - ca nu am timp sa fac multe comentarii, la tot ceea ce fac in cursul unei zile. vREAU SA FAC STUDII... Am rugat prietenii mei sa se abtina de la comentarii pe bloguri, sa foloseasca mailul pentru a trimite intrebari sau articole de discutat.
    Printre care si acesta.
    Doamne, care a nascut frumusetea aceasta de.. nici nu pot sa numesc articol... este un zbor si un cantec !!

    Dar invat, Mariana, invat cu siguranta!! Si nu trebuie sa... pun in practica ce scriu, pentru ca nu le-am luat din nici o carte, din nici un studiu al altora, din nici un curs. Am facut un singur curs de Qi Gong in 1994 !! Am mai scris, doar n-o sa ma repet! Daca cineva vrea sa spuna ca ma laud... nu are decat, ce sa-i fac eu??!! Dar sunt BUCUROASA ca am posibilitatea sa patrund in lumea nevazutelor, si sa ajut si pe altii sa o faca..
    Uite, Feri nu stiu daca o sa citeasca asta, are altele mai bune de facut poate!! dar m-a rugat si el, Si Oana, sa scriu despre Calatoria Astrala.. nu mi-a venit din cauza uraganelor de infectii pe care le-as primi daca as scrie... mi s-ar reprosaca as duce poporul pe cai gresite !!! Induc lumea in grave erori, lucrurile despre care scriu nu sunt reale, nu exista canale energetice transcontinentale, nu exista dublura eteric-astral-mental-cauzala a ADNului... Nu exista moşi... nu exista dimensiuni structurale paralele de ajutor, entitati astrale, spatii mentale... Nu exista decat ce vedem cu ochii si miscarea celor facute din pamanturi si ape, aer..
    ... imi aduc aminte de un vers de Kipling, cu care vreau sa inchei! Caci stiu ca aceasta lume, care uneori pare doar o jungla, totusi ma binecuvanta!!

    APE, ARBORI, VANTUL CANTA...
    JUNGLA BINE TE CUVANTA...

    Toate cele bune, tuturor!!
    Sincer, din toata inima!!

    RăspundețiȘtergere
  14. iesirile vor fi dupa ce se respecta ce am spus mai sus cu Alimentele si Deplasarile … sper ca nu vrei sa vezi prea mult SANGE cititorule ...

    RăspundețiȘtergere
  15. legile FEMOSAN .... sa tineti MINTE ! nici un politician din RO nu te poate obliga sa papi ZAHAR rafinat si alimente cu EURI din market care va distrug NEURONII si alte tesuturi IMPORTANTE … deci DIAVOLUL nu are putere asa mare precum cred unii ROMANI !!! RAIUL de la voi PORNESTE pe PAMANT nu de la POLITICIENI !!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cristiana,
    eu acum sunt încă o novice... nici atât, în ceea ce tu studiezi... dar te admir şi îţi doresc succes!
    Un sfârşit de săptămână minunat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mariana... sincer!! si eu sunt novice, caci oricate ai vedea si ai auzi, oricate ai simti, fiecare moment, fiecare punct pe care il vezi, simti, deschide un con infinit de lucruri mereu noi... Cel care a spus "Stiu ca nu stiu nimic!" a avut infinit mai multa dreptate decat credem noi... Avem impresia ca daca stim ceva am apucat pe Dumnezeu de un picior si ne repezim pe sticla, le TV, la cursuri, la bloguri.. Dar suntem doar deschizatori pe propria noastra plaja... Insa si eu am invatat de la altii, chiar daca am inteles altceva din ceea ce am deschis eu insami.Primii care au scris sunt DEMNI DE TOT RESPECTUL, chiar daca incercarile sunt greu de definit... Batjocorind incepatorii ne taiem toate radacinile... Asa cum multi isi considera stramosii niste barbari... Textual, cineva spunea ca i-ar scoate din cartea de istorie daca ar putea... Chiar am scris azi un articol cu aceste cuvinte...
    Si ne influentam fara sa stim, fara sa vrem. Nu credem in legaturile subtile, fine, dar extrem de puternice...
    Certitudinea mea este ca toate vor fi depasite.. Si nu este o simpla speranta.
    Eeei!! mergem mai departe!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Antiignorantule.. o sa iti raspund cu cateva cuvinte preluate din mesajul pe care l-am scris Marianei..
    "Nu credem in legaturile subtile, fine, dar extrem de puternice..."
    Da!! Ele sunt si pozitive, si negative - dar toate necesare. Toate ne trebuiesc, chiar pentru a ne incredinta ca nu ne fac bine!! Eu sunt foarte "naturista" din fire, dar am prieteni care sunt si mai cuminti decat mine. Si ei au pornit de la experienta mea, m-au depasit si acum ma ajuta pe mine sa-i ajung din urma. Este cel mai frumos ajutor pe care mi-l pot dori!!
    Da, si eu sunt de acord cu renuntarea la masina, avion, chiar si vapor, in limitele necesitatilor stricte. Croazierele mananca viata, calitatea vitalitatii noastre intr-un fel halocinant, departand omul de legatura cu pamantul, cu panza freatica in care se descarca energiile noastre emotionale (se purifica, se spune in popor). La fel de nesanatos este si locuirea la etaje, in blocuri mai inalte de 3 sau 4 etaje...
    M-am insanatosit mai mult de 3/4 mergand pe munte, pe acea Gura de Rai dintre Padina si Omul, unde este oficial declarat ca se regenereaza corpul omenesc.. Multi oameni am dus acolo si au spus acelasi lucru. Pe Rarau este iarasi o zona buna, la manastirea Dervent - la fel.. Sunt sate (in Tara Fagarasului am vazut, am locuit o saptamana) in care, in loc de drumul normal, prin mijlocul satului trece o apa mare curgatoare.. Doamne, cat de sanatos este acest lucru...
    In fine, sa nu lungim..
    Cei care pot sa inteleaga acum, vor intelege. Altii vor putea mai tarziu, eu personal nu am indoiala de asta...
    Mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cristiana, lecitina ai luat-o in postarea lui Bunul, cu ceva vreme in urma, nu lua prea multe, ca vei da in alte patologii.
    :)
    Mailurile nu-mi sunt adresate mie, ci prietenilor nostri comuni.

    Iti mai sugerez un lucru: pune mana pe dex.
    Serioziatea cu care abordezi lucrurile este identica cu minciunile pe care le proliferezi. Poate aici e marea buba - CONFUZIA.
    Definitiile sunt total diferite!
    Dar nu e cu suparare, dupa o anume varsta lucrurile ori se limpezesc ori intra-n ceata totala.

    :)))
    Cand ne vom vedea la Bunul, iti vei da seama ca mintea ta bate campii nu numai in ceea ce ma priveste, ba chiar si in ceea ce "studiezi".
    Timpul le rezolva incet si bine pe toate.
    :))
    Daca sunt fericit?! Pai bine CIA, ar trebui sa iti dai seama fara sa mai intrebi.
    Nu eu ma impiedic de cuvintele unor oameni, nu eu le iau in mod personal, nu eu port resentimente, nu eu scriu mailuri celor din jur in care sa-i determin sa marginalizeze un om, nu eu plang, nu eu sufar de boli provocate de ego, nu eu am miopie din cauza frustrarilor acumulate de-a lungul vietii, nu eu am o viata dependenta de virtual si de cuvintele pline de miere ale cunoscutilor si necunoscutilor etc.
    Asadar, conchide singurica!

    :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Mariana, sarut'mana!
    Cu respect iti spun ca nu-ti pot indeplini doleanta.
    De ce?
    Nu stiu de cand si cum o cunosti pe CIA, dar noi doi (eu si ea) avem state vechi in ale cunoasterii si cand eram lapte si miere si cand sunt ferm in opiniile mele.
    Putini oameni stiu sa reactioneze matur la opiniile altora care nu sunt conforme asteptarilor.
    Cand cineva poarta o masca sau mai multe (dupa caz) ar trebui sa-si asume si consecintele.

    Daca citesti comentariul meu prim (completarea a fost facuta in cel de-al doilea comentariu), vei constata ca la persoana ei nu m-am referit ci la un FENOMENUl creat de catre unii oameni care nu ne aduce nimic bun in planul acesta.

    Traim, repet, momente in care ar trebui sa lasam palavrageala de-o parte si sa trecem la fapte.
    Tu ai o problema SERIOASA si ca tine sunt atatia oameni. Hai sa ne unim, sa ne organizam, sa facem ceva.
    Dar nu-i mai usor si simplu sa ne scriem citate din intelepti, sa ne vindem unii altora speranta unei vieti viitoare intru' inaltare (evolutie) spirituala?
    Eu m-am saturat de atata palavrageala, de la guvernanti pana la oamenii "de bine" care nu stiu decat sa dea din gura.
    Daca CIA (Cris, prietena tuturor celor care-i lingusesc egoul) are contacte cu "indrumatorii" cu "luminatorii" sau cum dracu ii mai numeste, sa vorbeasca cu ei si sa-i dea solutii concrete despre ce trebuie sa faca romanii in aceste momente, nu sa ne scrie cai verzi pe pereti.
    Antiingnorantul nu se da om de "studiu" si de lumina dar face ceva concret! Spune ce-i rau, ce trebuie facut, atata cat stie el, cum stie el.
    Hai sa ne maturizam, sa ne unim si sa facem ceva.

    RăspundețiȘtergere
  21. andreiradu GANDUL este cea mai puternica ARMA SAU SCUT ptr ROMANIA - daca ai vedea oceanul de ganduri din RO acum in REAL ai vedea ca multi din parlament si guvern care CALCA poporul in PICIOARE inca ... nu vor mai scapa nici daca fug in PALESTINA ...

    RăspundețiȘtergere
  22. Andrei,
    cred ca am inteles bine totul.
    Dar si eu sunt concilianta din fire.:)
    Reactionez asa cum simt, chiar daca uneori suport consecinte neplacute.
    Eu nu am puterea necesara, nici fizic, nici financiar de a organiza revolte, de aceea scriu!
    Pe Cris, o cunosc cam din acelasi timp, de toamna cind te-am cunoscut si pe tine! Tot virtual... sunteti prietenii mei!
    Va accept asa cum sunteti si cred ca va inteleg.
    Eu nu renunt la un prieten dezinteresat, decit atunci cind simt ca ma loveste in suflet, cind ma impinge de pe marginea prapastiei...in loc sa-mi intinda mina!
    Ori va impacati, ori nu, eu tot tin la voi, la amindoi!
    Scuze!
    M-am suparat putin si am scris in stilul meu vechi.:(

    RăspundețiȘtergere
  23. 'Hai sa ne unim, sa ne organizam, sa facem ceva.
    Dar nu-i mai usor si simplu sa ne scriem citate din intelepti, sa ne vindem unii altora speranta unei vieti viitoare intru' inaltare (evolutie) spirituala?
    Eu m-am saturat de atata palavrageala, de la guvernanti pana la oamenii "de bine" care nu stiu decat sa dea din gura."

    AR te provoc: fa o propunere aici, sau pe blogul tau....o actiune ...o fapta...care sa ne uneasca, sa ne organizeze si sa ne faca sa actionam impreuna pentru binele colectiv. Scoate-i pe visatori din visare, suna din goarna.....s-ar putea sa ai o surpriza de proportii.
    Daca nu faci acest lucru....nu esti altceva decat tipul de persoana pe care-l infierezi...adica un gurist.

    RăspundețiȘtergere
  24. ai auzit de TRIADA RIC IRC cum vrei sa pui literele??? nu trebuiem sa curga sange mult.....

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim respecta cei 2 pasi de mai sus ... cu alimentele si deplasarile restul se va rezolva....

    RăspundețiȘtergere
  26. Politicieni si Consilieri din toate STRUCTURILE ATENTIE MARITA !
    Guvernul TREBUIE pe timp de CRIZA sa anuleze toate FESTIVITATILE de 9 mai ETC. ptr. ca se consuma foarte multe RESURSE din BUGETUL POPORULUI INGENUCHEAT de JAF FRICA si sau IGNORANTA ! STIU CE SPUN ! fiecare ROMAN care mai moare de saracie si sau din cauza IGNORANTEI unor POLITICIENI si CONSILIERI va fi ca o MARE POVARA pe VIITOR ptr. FAMILIILE actualilor si fostilor POLITICIENI si CONSILIERI din toate STRUCTURILE TARII !!! IGNORANTA DISTRUGE si UCIDE !!!

    RăspundețiȘtergere
  27. cine va intelege de ce, cand ,unde si cum ... VA fi FERICIT ;;; legile Universului ... FEMOSAN :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Scriu pe fuga, nu mai corectez, dar vei intelege ce spun aici.
    Am citi pe blogul tau despre TRIADA RIC si sunt de acord cu cele scrise de tine la

    EDUCATIA in ROMANIA prin METODE SPECIALE si IEFTINE

    Singura chestie este ca mi-ai atras atentia supra unui lucru foarte special, despre care imi propusesem candva sa scriu, dar intre timp a trebuit sa ma ocup de altele, am ramas in urma cu multe: despre forta celor care merg pe calea rabdarii, intelepciunii si constiintei extinse. Se acumuleaza forte pe care, atunci cand sunt scosi din rabdari, dupa straduinte de a se mentine la nivelul dorit in momente dure, elibereaza energii foarte puternice, care plesnesc foarte puternic, fara ca ei sa si-o doreasca si fara sa constientizeze ceea ce se afla la capatul laserului.
    Eu practic deschiderea robinetului cate putin - un radiestezist mi-a atras atentia asupra acestui lucru, mai ales in perioadele de luna plina, cand suntem mai expusi nervozitatilor, mai ales femeile. Ceea ce putini barbati inteleg si ne plesnesc fara mila cand li se pare ca nu facem sluj frumos!! Dar mai sunt si alte varfuri in ritmurile planetare de care si noi, femeile, trebuie sa tinem cont la barbati. Serios vorbesc, femeile ar trebui sa tina cont de faptul ca si barbatii au un ciclu al lor, lunar, care nu se vede, nu se elimina, dar se poate ameti... cu bautura... Intuitia sau cunoasterea populara poate sa tina cont de asta... Exploziile la meciuri, la TV, sunt tot bune la ceva... La fel ca si trantitul usilor la femei...
    Asadar, fereasca Dumnezeu de furia rabdatorului... Oamenii nu stiu ca intreg biosistemul ne influenteaza, dar si noi intarim fortele lui cand nu mai putem rezista presiunilor...
    Ne lipseste cunoasterea, constiinta, constienta fortelor noastre... Oamenii fac cursuri peste cursuri, dar nu ne invata nimeni sa ne dozam eforturile. Scoala, biserica si serviciul ne fac sclavi dogmatici si nestiutori, si pe urma se mira capii nostri de revolte, parasiri (ale credintei, ale tarii).. Reluam discutia.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mariana, cred ca ai dat exemplu de echilibru. Ma bucur, caci nu incurajez plasarea cuiva de o parte sau de alta a unor parti aflate in conflict.

    RăspundețiȘtergere
  30. AntiI., as mai adauga ceva la sfaturile tale. Nu numai alimentele preparate sau semipreparate sunt nocive, ci si multe dintre cele asa zis naturale. Sa nu mai alergam dupa legumele cele mai mari, fructele cele mai nenatural colorate. De la dl/ Valeriu Popa stiu sa aleg telina cea mai mica, merele din care au gustat si pasarile. Morcovii mici, de la tarani, din legaturile acelea de 1 leu, salata mica. Mama mea tine 3 mere din acelea vezi, splendide, picturale, primite in dar de Craciu... Dupa 3 saptamani s-au facut galbene, si ieri le-a atuncat din plictiseala: nu aveau nici o zbarcitura, erau netede ca oglinda, picturale, ca in prima zi (doar culoarea schimbata, din verde praz in galben la lamaia!!). Le spalase si stersese cu carpa, ca sa se eventuala ceara... Chiar am ras!! S-a lamurit ca erau probabil injectate sau ceva asemanator.. oricum nimic natural in ele..
    Asadar... Cine mai stie, sa scrie, fara jena!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Cristiana corect :) stiam aceste chestii ... dar nu am avut timp sa le pun pe blog ... am pus generalitati macar sa deschid caile de informare la cei care doresc... :) completarile tale sunt excelente :) romanii oricum vor iesi de sub dresaj si IGNORANTA :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Pentru asta lupt si eu !!
    Si Doamne-ajuta!! nu ma voi opri.

    RăspundețiȘtergere
  33. Valeria Stelescu
    Solutiile sunt urmatoarele;
    1.Repatrierea depozitelor bancare ale oamenilor de afaceri
    2.Punerea neintarziata in aplicare a Legii controlului averilor

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ZIUA !
    astazi este 11 MAI 2010 !
    Va iubesc pe TOTI !
    ~
    acum, pentru ca PUR SI SIMPLU ... am sarit peste comentarii, INCEP SA SCRIU !:
    :
    Va multumesc pentru ca EXISTATI !
    Voi sunteti OGLINZILE mele !
    ...
    Domnule "andreiradu" VA ROG:
    -- Va rog FRUMOS
    -- Va IMPLOR
    (desi cred CA-I SUFICIENT, totusi continui:)
    -- Fiecare are DRUMUL sau !
    (desi IAR cred ca-i suficient, TOTUSI continui:)
    -- Asa cum "Dragoste cu SILA" nu este, veti TINE CONT (banuiesc) pe viitor, CA ... A FI MOJIC ... imbraca MULTE aspecte !
    (SUFICIENT, dar CONTINUI)
    -- eu ASTEPT, dincolo de "intelesurile sublime" ALE CUVINTELOR ... cu care FACETI ... dumneavoastra REVOLUTIA ... in direct, deci, eu astept CA ACESTE "intelesuri SUBLIME" (care "tin" de NLP, sau NPL ... ma rog...), astept deci CA ACESTE "INTELESURI ... sublime" sa se REFLECTE ca intr-o OGLINDA ... si la mine !
    (continui...DAR ESTE de MULT ... suficient):
    -- NUMAI ca ... dinspre dumneavoastra, OGLINDA ESTE ... ABURITA (NU am VRUT sa "spun": plina de NOROI !)
    (suficient Cornele...AI Inebunit ?):
    -- Risti sa-ti ALUNECE ... si se va SPARGE !!!
    -- Consoleaza-te cu GANDUL BUN (NLP), accepta-L pe Dumnezeu in "Viata ... ta", caci ... ESTI un Om Minunat !
    -- Frumusetea TA adevarata (NPL) VREA sa RAZBATA ! "Ceva" insa (PNL) O Retine !
    -- ESTE (NPL) multa IMPAUNARE ... pe drumul ei INSPRE noi, toti "ceilalti", CARE (NLP) Te Iubim ... ASA CUM ESTI !!
    ~
    Dumnezeu STIE !
    ~
    Cornelius,
    ...OGLINDA de "diacritice !..."ma intelegi!"...
    Bună ZIUA !
    astăzi este 11 MAI 2010 !
    Vă iubesc pe TOŢI !
    ~
    acum, pentru că PUR ŞI SIMPLU ... am sărit peste comentarii, ÎNCEP SĂ SCRIU !:
    :
    Vă mulţumesc pentru că EXISTAŢI !
    Voi sunteţi OGLINZILE mele !
    ...
    Domnule "andreiradu" VĂ ROG:
    -- Vă rog FRUMOS
    -- Vă IMPLOR
    (deşi cred CĂ-I SUFICIENT, totuşi continui:)
    -- Fiecare are DRUMUL său !
    (deşi IAR cred că-i suficient, TOTUŞI continui:)
    -- Aşa cum "Dragoste cu SILA" nu este, veţi ŢINE CONT (bănuiesc) pe viitor, CĂ ... A FI MOJIC ... îmbracă MULTE aspecte !
    (SUFICIENT, dar CONTINUI)
    -- eu AŞTEPT, dincolo de "înţelesurile sublime" ALE CUVINTELOR ... cu care FACEŢI ... dumneavoastră REVOLUŢIA ... în direct, deci, eu aştept CA ACESTE "înţelesuri SUBLIME" (care "ţin" de NLP, sau NPL ... mă rog...), aştept deci CA ACESTE "ÎNŢELESURI ... sublime" să se REFLECTE ca într-o OGLINDĂ ... şi la mine !
    (continui...DAR ESTE de MULT ... suficient):
    -- NUMAI că ... dinspre dumneavoastră, OGLINDA ESTE ... ABURITĂ (NU am VRUT să "spun": plină de NOROI !)
    (suficient Cornele...AI Înebunit ?):
    -- Rişti să-ţi ALUNECE ... şi se va SPARGE !!!
    -- Consolează-te cu GÂNDUL BUN (NLP), acceptă-L pe Dumnezeu în "Viaţa ... ta", căci ... EŞTI un Om Minunat !
    -- Frumuseţea TA adevărată (NPL) VREA să RĂZBATĂ ! "Ceva" însă (PNL) O Reţine !
    -- ESTE (NPL) multă ÎMPĂUNARE ... pe drumul ei ÎNSPRE noi, toţi "ceilalţi", CARE (NLP) Te Iubim ... AŞA CUM EŞTI !!
    ~
    10:23 AM
    ~
    Cornelius,

    RăspundețiȘtergere
  35. legile FEMOSAN ... parlamentarii sa nu mai umble cu masini de LUX ca vor fi EFECTE DEZASTRUOASE ....

    RăspundețiȘtergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  37. legile FEMOSAN ... parlamentarii sa nu mai umble cu masini de LUX ca vor fi EFECTE DEZASTRUOASE ....

    RăspundețiȘtergere
  38. ok sa va zic daca chiar vreti cei curiosi…. Ponta bun de ceva cu PROTOCOLUL … GEOANA bun la CAR PENSIONARI … ANTONESCU la organizare de CONCERTE … PREDOIU urmatorul dupa BASESCU si BOC pe aceeasi functie dar fara CONSILIERI CRETINI …. sunt si altii foarte buni in ROMANIA :) TOATE la timpul LOR !!!

    RăspundețiȘtergere
  39. RECOMAND tuturor romanilor sa se intoarca cu maxima PRUDENTA in tara si sa sustina Oamenii din POLITICA care sustin VERIFICAREA tuturor AVERILOR DUBIOASE facute prin mita jaf evaziune etc. si alte METODE suspecte - le recomand mai ales EUROPARLAMENTARILOR ! fiecare dupa puterea constiinta si intelepciunea lui ... STIU CE SPUN - cine ignora va vedea marile CONSECINTE !

    RăspundețiȘtergere
  40. faceti liste cu judecatorii procurorii suspecti de coruptie plini de AVERI NEJUSTIFICATE .... legile FEMOSAN ....

    RăspundețiȘtergere
  41. citeste la coment URGENT --- Sunt multi instigatori http://cristianpreda.ro/2010/05/12/increderea-prin-boicot-sau-prin-responsabilitate/

    RăspundețiȘtergere
  42. Oh dragilor, nu pot citi pana la capat schiburile voastre.
    Dar constinta de care vorbiti creste in fiecare zi, fara vorbe, fara a incerca pe nimeni sa convinga.
    Vorbele unora vor folosi altora e loc pentru toata lumea acolo unde continta fiecaruia il plaseaza. Nimeni nu ia locul nimanui.
    Schimbam constinta colectiva facand ce ne lasa constinta personala. Constinta unuia cere actiune, a altuia vorbe.
    Fiecare e raspunzator pentru el pe drumul descoperirii celui mai mare mister..misterul lui cine esti cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere