Dragoste crestina


Dragostea crestina, o alternativa la mizeria din spitalele romanesti

autor: FrontPress 01.11.2012
Românii au ajuns să asocieze spitalul cu un loc unde pentru a beneficia de atenţia cuvenită trebuie să cotizezi, de la portar, brancardier, infirmieră şi asistenă până la anestezist şi chirurg. Mai mult, nu sunt puţine cazurile unde pacienţii sunt obligaţi să cumpere din buzunraul lor pansamente sau alte produse medicale de bază, chiar dacă au susţinut ani de zile prin taxe şi impozite sistemul de sănătate. Situaţia actuală este produsul final al unei gândiri falimentare şi al unui management ineficient care a tolerat o hoţie generalizată. 
Excepţiile de la regulă sunt rare, dar dătătoare de speranţă. În mijlocul mocirlei, mai există încă doctori, care în ciuda salariilor mizere, refuză să emigreze şi continuă să-şi facă datoria. Ba mai mult, nu acceptă nici “atenţiile”, care în alte cazuri sunt garanţia unei îngrijiri medicale adecvate. Aceştia eroi anonimi au devenit, cu sau fără voia lor, adevăraţi apostoli ai Sfinţii Făcători de Minuni şi Doctori fără Arginţi Cosma şi Damian, celebraţi de Biserica Ortodoxă Română în fiecare zi de 1 noiembrie.
Cei doi fraţi au trăit în secolul al IV-lea în Asia Mică, atunci parte a Imperiului Roman, astăzi teritoriu care aparţine Turciei. Tatăl lor a murit când ei erau încă copii iar mama lor i-a crescut singură în învăţătura creştină. Educaţi şi formaţi ca doctori, ei au primit în dar harul vindecării trupurilor şi sufletelor bolnave prin puterea rugăciunii. Din iubirea lor curată faţă de semeni nu au luat niciodată bani pentru serviciilr oferite iar faima celor doi s-a răspândit în toată regiunea şi oamenii i-au numit doctori fără de arginţi. Toată viaţa şi-au dedicat-o credinţei în Hristos şi vindecării oamenilor sau chiar a animalelor. Sfintele trupuri ale doctorilor fără arginţi au fost îngropate împreună în Thereman, Mesopotamia, aceştia continuând să facă minuni. Ei nu trebuie confundaţi cu Sfinţii Cosma şi Damian din Roma (prăznuiţi la 1 iulie) sau cu Sfinţii fără de Arginţi din Arabia (prăznuiţi la 17 octombrie). Sursa: FrontPress.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu