Ku Klux Klan


Ku Klux Klanul a dat in judecata un oras din SUA pentru ca nu respecta dreptul la exprimare

autor: FrontPress 11.09.2012
O ramura a uneia dintre cele mai vechi organizatii ale albilor din SUA, Cavalerii Americani Traditionalisti ai Ku Klux Klanului, este aparata intr-un proces contra municipalitatii unui oras chiar de o asociatie pentru apararea drepturilor omului. Membrii KKK vor sa aiba libertatea de a distribui materiale propagandistice in spatii publice, in numele libertatii de exprimare, drept garantat de Constitutia SUA.
Uniunea America pentru Libertati Civile (ACLU) a ajuns sa ii apere pe cei din organizatia Ku Klux Klan deoarece li s-a interzis sa puna materiale informative pe parbrizele masinilor din parcari, scrie Russia Today. Oficialitatile orasului american Cape Girardeau din statul Missouri au interzis distribuirea acestora in locuri publice deoarece ar avea un continut considerat “rasist”.
Reprezentantii grupului recunosc ca textul are o tenta rasiala, dar afirma ca pliantele lor nu indeamna la violente de nici un fel si ca vor doar sa sa isi exercite dreptul la libera exprimare. Printre principiile expuse in materiale este acela care se sustine ca Statele Unite au fost fondate de oameni albi si de aceea tara nu ar trebui sa cada pe mainile altor rase. Organizatia sustine ca a renuntat de mult la actiunile agresive si vrea doar sa apere SUA de “invazia strainilor”.
Interdictia care a fost pusa asupra activitatii de ditribuire a materialelor informative ar fi neconstitutionala, mai sustin reprezentantii KKK. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu