NATIONALISTII greci


NATIONALISTII greci, noii aparatori ai ORTODOXIEI

autor: FrontPress 25.09.2012
Un tânăr de 27 de ani a fost arestat vineri în insula Evia din Grecia pentru blasfemie şi jigniri aduse unui călugăr, după ce naţionaliştii de la Zorii Aurii au cerut răspicat în Parlamentul din Atena ca autorităţile să ia măsuri urgente în acest caz.
Elder Paisios (1924-1994) a fost un calugăr grec din Capadocia, foarte apreciat de popor şi Biserică, speculându-se că în viitorul apropiat ar putea fi canonizat. Credincioşii susţin că aceasta a prezis căderea Uniunii Sovietice şi invadarea turcă a Ciprului.
Tânărul arestat, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a creat o pagină specială pe Facebook unde Ortodoxia este batjocorită şi numele călugărului este luat în derâdere pentru că se aseamănă cu un fel de mâncare.
Oficiali din cadrul poliţiei au anunţat luni că au primit mii de plângeri de la cetăţenii nemulţumiţi de jignirile aduse convingerilor lor religioase. Aceştia au mai precizat că laptopul tânărului a fost ridicat pentru cercetări iar pagina de pe reţeaua de socializare a fost închisă.
În Codul Penal din Grecia există trei articole prin care se pedepsesc “blasfemiile la adresa lui Dumnezeu sau a Bisericii Ortodoxe”. Cei care sunt acuzaţi de comiterea unor astfel de fapte pot să primească amenzi sau pedepse cu închisoarea de maxim doi ani.
În 2003, austriacul Gerhard Haderer a fost judecat pentru că a scris o carte în care Hristos este portretizat drept un hipiot. Scriitorul a fost achitat până la urmă în 2005.
Biserica Ortodoxă este biserică de stat în Grecia iar credincioşii ortodocşi aclătuiesc între 95 şi 98 de procente din totalul populaţiei.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. Sursa: FrontPress.ro 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu