NOUA DREAPTA CONDAMNA


Noua Dreapta condamna decizia Curtii Supreme de a nu plati daune morale legionarilor torturati in puscariile comuniste

autor: FrontPress 23.09.2012
Într-o perioadă în care se duce o luptă pe tot globul împotriva tiraniei și pentru apărarea drepturilor omului, la care țara noastră participă în mod activ, avem de-a face cu o renaștere a tendințelor dictatoriale. Curtea Supremă a României a decis că membrii Mișcarii Legionare, care au făcut închisoare politică, nu vor primi despăgubiri de la statul român.
În cazul lui Gheorghe Stănică, fost deținut politic legionar, care a avut de suferit în pușcăriile comuniste și a cerut daune morale de la statul roman, se arată colții sistemului care încă bântuie țara noastră. Magistrații acuză: “Mişcarea Legionară a fost, în esenţă, o organizaţie de tip paramilitar terorist, de orientare naţionalist fascistă, cu caracter mistic religios, violent anticomunist, dar, printre altele, şi antisemit.” Aceste formulări nefondate istoric sunt o ultimă și dureroasă palmă peste obrazul victimelor comunismului. Mișcarea Legionară nu a participat în niciun fel la crimele comise în Cel de-al Doilea Război Mondial, fapt pentru care Mișcarea nu a ajuns să fie judecată de către Tribunalul de la Nurnberg.
Acest precedent deschide posibilitatea negării faptului că în perioada comunistă se făcea închisoare politică și că existau oameni după gratii pentru că aveau o orientare diferită față de cea a sistemului. Curtea Supremă decide acum, într-o manieră dictatorială, că dintre foștii deținuți doar unii merită despăgubiri datorită orientării lor politice și alții nu. Această nedreaptă decizie arată cât de adânc este încă înrădăcinat spiritul comunist în România, acum, la aproape 23 de ani de la Revoluție. Orice istoric obiectiv și bine intenționat va putea spune clar că Legiunea nu a fost o organizație paramilitară sau teroristă. Dar Justiția românească interpretează istoria la fel ca în perioada stalinistă.
Organizația noastră va susține prin toate mijloacele care ne stau la dispoziție, pe toate victimele comunismului în lupta lor pentru a-și obține recunoașterea și respectul meritat pentru toate barbariile suferite în perioada comunistă, pentru ideile și principiile lor. Biroul de Presă al Noii Drepte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu