Bucharest Summer University 2012 - experienta si concluzii

Da ! Stiu ca eram dator cu postul acesta, in care sa povestesc despre majoritatea evenimentelor petrecute acum aproape o luna la scoala internationala de vara a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Bucharest Summer University.

Dupa cum povesteam aici, 50 participanti din 30 tari ne-au calcat pragul pentru 2 saptamani cu scopul de a descoperi lucruri creative si inovative, dupa cum sugereaza si tema editiei "Creativity and innovation for the future businesses". O zi normala incepea cu 2 sesiuni de cursuri, la care participau speakeri renumiti din Romania si din strainatate precum manageri si specialisti de la BRD, Intel, KPMG si lista poate continua. Astfel participantii descopereau cele 2 componente esentiale in toate domeniile si in acelasi timp cum acestea pot ajuta la dezvoltarea personala si a unei viitoare afaceri. 

In partea a doua a zilei, alaturi de organizatori, studentii descopereau cate o parte din Bucuresti cu ajutorul Bucharest City Tour, petrecerilor culturale si tematice sau activitatilor precum laser tag, karaoke sau teambuildingurilor.


De asemenea, vorbind de lucruri identificatoare cu Romania, vizitarea Palatului Parlamentului, precum si o plimbare cu bicicletele prin Bucuresti au fost cateva activitati interesante. De-a lungul weekendului, a fost organizata o excursie prin tara cu scopul de a observa frumusetile patriei, dar si pentru ca tema lor finala de proiect includea si realizarea unui filmulet "turistic". Astfel, traseul a inclus statiunile Sinaia (cu vizitarea Castelului Peles), Brasov, Poiana Brasov, Rasnov, Bran (ce a inclus si vizitarea Castelului Bran), Sibiu, Transfagarasan, Balea Lac sau Vidraru.

La finalul celor 2 saptamani, chiar daca toti eram obositi (atat participantii, cat si noi organizatorii), finalul evenimentului parea unul brusc si nedorit de nimeni. S-au creat astfel prietenii internationale, care se vor a rezista prin (re)trairea evenimentelor, prin amintiri, poze, filmulete si de ce nu, printr-o noua participare la urmatoarea editie, cea de-a 9a, din 2013.



Ca si organizator, personal, dincolo de toata munca si activitatile din umbra evenimentului, trebuie sa spun ca a fost o experienta revelatoare care mi-a aratat multe lucruri despre mine si mai ales mi-a confirmat din nou ca ambitia, pasiunea si putina dedicatie, pot face minuni. Iubesc sa calatoresc, si de asemenea tara noastra este una senzationala din multe puncte de vedere, asa ca toate locatiile vizitate mi-au adus un zambet pe buze, iar despre viitor...cine stie, poate ne vedem din nou in 2013 !


VIDEO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu