Avioane de la fier vechi


Romania cumpara avioane americane de la fier vechi din Portugalia

autor: FrontPress 28.09.2012
Acum înţeleg de ce ambasadorul SUA la Bucureşti se agita ca un Pepsi în perioada referendumului din iulie. Omul se stresa cum să vândă avioane second hand din Portugalia către România. Pe bani foarte mulţi. De fapt, Gitenstein se amesteca brutal în treburile interne ale României ca un ambassador sovietic din anii 50, nu pentru freedom sau democracy, ci pentru treburi mult mai lumeşti: Roşia Montana, gazele de şist şi avioane second hand care se vor prăbuşi ca Mig-urile.
Adevărul a ieşit la iveală despre interesele strict comerciale ale Americii în susţinerea marionetei lor Traian Băsescu: avioane de luptă vechi pe care trebuie să le cumpărăm din banii românilor sărăciţi de criză. Presa a relatat zilele acestea comanda americană către subcolonia est – europeană. România va achiziţiona mai multe avioane F16 la mâna a doua din Portugalia. O echipă de experţi din cadrul Ministerului apărării a analizat oferta înaintată de statul portughez, iar hotărârea a fost luată. Conform ministrului Apărării, aeronavele corespund tuturor normelor din punct de vedere tehnic şi vor putea fi folosite de statul român timp de 20 de ani. “Avioanele la mâna a doua nu înseamnă acelaşi lucru cu o maşină la mâna a doua”, susţine Corneliu Dobriţoiu. Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat, sâmbătă, că avioanele vor fi cumpărate în cadrul unui acord guvernamental, fapt ce ar presupune că nu va fi necesară organizarea unei licitaţii. Conform lui Dobriţoiu, aeronavele vor putea fi folosite încă 20 de ani şi au trecut prin toate verificările tehnice, astfel încât să corespundă din punct de vedere tehnic. Oferta portugheză se cifrează în jur de 600 de milioane de dolari într-un orizont de timp de cinci ani de zile. Cele 12 avioane F-16 au 3.500 de ore de zbor şi mai au o rezervă de 4.000-4.500 de ore de zbor, ceea ce înseamnă 200 de ore de zbor pe avion. Extrem de puţin.
M-am lămurit: alianţa cu SUA nu este pentru democraţie, libertate, drepturile omului şi împărtăşirea aceloraşi valori, ci pur şi simpu o spoliere a poporului român de către o mare putere ce face chilipiruri pe seama României vânzându-i avioane de la fier vechi. Armata Română după fregatele britanice ruginite a devenit şi depozit pentru avioane americane pregătite spre dezafectare. După ce votul românilor nu mai contează pentru că americanii hotărăsc cine să conducă Ţara, acum trebuie să mai şi plătim din buzunarul nostru o sumă de 600 milioane de dolari pentru interesele industriei americane de apărare. Săraci am fost, săraci vom fi cu astfel de conducători care se comportă ca marionetele Washingtonului aşa cum făceau Ana Pauker, Silviu Burucan şi Ion Iliescu cu Moscova în anii 50. De Ionuţ Ţene – NapocaNews
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu