Obama si Netanyahu


Obama si Netanyahu – Acord pentru a impiedica Iranul sa se doteze cu arme nucleare




Presedintele american Barack Obama si premierul israelian Benjamin Netanyahu sunt “pe deplin de acord” asupra necesitatii de a impiedica Iranul sa se doteze cu arma nucleara, a anuntat vineri Casa Alba, dupa o convorbire telefonica intre cei doi lideri, transmit AFP si Reuters.

Obama si Netanyahu “au subliniat ca sunt pe deplin de acord cu privire la obiectivul lor comun de a impiedica Iranul sa obtina o arma nucleara. Prim-ministrul a salutat angajamentul presedintelui Obama in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite de a face tot ce este necesar pentru a indeplini acest obiectiv”, a precizat intr-un comunicat presedintia americana.
In discursul sustinut joi la ONU, premierul israelian a cerut stabilirea unei “linii rosii clare” cu privire la imbogatirea uraniului de catre Iran pentru a-l impiedica sa obtina arma atomica, subliniind ca “timpul preseaza” in cazul dosarului nuclear iranian.
La randul sau, presedintele american a afirmat marti de la tribuna Adunarii Generale a ONU ca SUA, desi prefera calea diplomatica, vor lua masurile ce se impun in problema nucleara iraniana. http://www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu