Un mulatru de 12 ani CRIMINAL


Un MULATRU de 12 ANI ar putea deveni cel mai tanar criminal condamnat pe VIATA

autor: FrontPress 18.09.2012
Procurorii din SUA vor sa ceara detentia pe viata, fara posibilitatea de eliberare ulterioara pentru buna purtare, in cazul unui baiat mulatru de 12 ani, care ar deveni astfel cel mai tanar condamnat la o astfel de pedeapsa din istoria tarii. Sentinta dura este posibila in cazul lui Cristian Fernandez, deoarece acesta va fi judecat ca adult pentru crima de gradul intai.
Baiatul, nascut in Miami, statul american Florida, este acuzat ca si-a omorat in bataie fratele de numai 2 ani, in luna martie a acestui an. Agresiunea a fost atat de violenta incat copilul a murit la doua zile din cauza fracturilor suferite la nivelul craniului.
“Este tulburator, dar cand trebuie sa pui in balanta siguranta altor copii din comunitate, nu mai stai pe ganduri”, a declarat procurorul Angela Corey, potrivit The Florida Times-Union. Aceasta a facut afirmatiile bazandu-se pe o evaluare psihologica care a relevat predispozitia spre violenta a tanarului.
Victima, David Galarriago, mai fusese atacata de propriul frate si cu doua luni in urma, insa atunci a scapat doar cu un picior rupt. Mama copiilor, Biannela Susana, care a fost arestata pentru omor prin imprudenta si pentru ca a incercat sa musamalizeze cazul, n-a fost ingrijorata de acest episod violent, ci a continuat sa-l lase pe baietelul de 2 ani in grija fratelui mai mare. Cand si-a gasit fiul inconstient, in loc sa sune la ambulanta, femeia i-a sters sangele de pe fata, i-a schimbat hainele si i-a pus gheata pe cap, sperand ca e vorba doar de o contuzie, iar baiatul isi va reveni. Abia dupa doua ore tanara de 25 de ani l-a dus la spital. Potrivit medicilor, intarzierea a facut diferenta intre viata si moarte.
Tatal criminalului, condamnat in trecut pentru abuzuri impotriva sotiei, s-a sinucis anul trecut impuscandu-se in fata adolescentului.
Daca ar fi fost judecat si gasit vinovat de un tribunal pentru minori, Cristian Fernandez ar fi eliberat atunci cand ar fi implinit 21 de ani. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu