Angela Merkel si ISLAMUL


Angela Merkel considera ISLAMUL parte integranta din Germania

autor: FrontPress 29.09.2012
Cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri că islamul a devenit o “parte integrantă” a Germaniei şi că cetăţenii ar trebui să manifeste toleranţă faţă de musulmani, informează AP. Această declaraţie este în contradicţie cu o afirmaţie din  toamna anului 2010, când aceasta a spus că modelul unei Germanii multiculturale, unde coabitează în armonie diverse culturi, “a eşuat complet”.
Ţinând un discurs în faţa membrilor partidului conservator Uniunea Creştin-Democrată, Merkel a spus că germanii ar trebui să fie deschişi în legătură cu acest subiect şi să accepte că islamul „este o parte din noi”. Ea a considerat că creştinii ar trebui mai degrabă să înceapă să se gândească şi să vorbească mai mult despre propria lor religie, “decât să se teamă de islam”.
O declaraţie similară a fost făcută acum doi ani şi de fostul preşedinte Christian Wulff, care i-a surprins pe mulţi afirmând că “islamul acum face de asemenea parte din Germania”.
În luna august, autorităţile locale din Hamburg au semnat un acord istoric cu organizaţiile comunităţii musulmane, prin care se garantează respectarea sărbătorilor islamice, a orelor de religie din şcoli şi dreptul la înmormântare conform ritualului specific.
Germania este una din ţările Uniunii Europene care găzduieşte un număr impresionant de musulmani, peste 4,5 milioane (dintre care 2,5 milioane de etnici turci), adică 5,5 de procente din totalul populaţiei. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu