ANTI - ALB


Politician francez: “RASISMUL ANTI-ALB” este in crestere

autor: FrontPress 30.09.2012

Un primar francez şi candidat pentru funcţia de lider al partidului conservator de opoziţie, Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), a şocat zilele trecute când a afirmat că în ţara sa “rasismul anti-alb” este un fenomen în creştere. Oponenţii politici şi presa stângistă l-au acuzat imediat pe Jean-Francois Cope că adoptă retorica naţionalistă specifică Frontului Naţional.
Cope este în cursa pentru şefia partidului, alături de fostul premier, François Fillon. În prezent UMP încearcă să-şi revină după înfrângerea din alegerile prezidenţiale a lui Nicolas Sarkozy în faţa candidatului socialist. Şi în campania electorală, conservatorii francezi au încercat să atragă o parte din electoratul Frontului Naţional prin radicalizatrea discursurilor de campanie.
“Rasismul anti-alb se dezvoltă în cartierele din oraşele noastre unde diverşi indivizi, unii având cetăţenie franceză, manifestă dispreţ la adresa francezilor, jignindu-i doar pentru că nu au aceeaşi religie ca ei, aceeaşi culoare a pielii sau aceleaşi origini”, a scris acesta într-un manifest menit să “distrugă un tabu”. Politicianul mai susţine că “rasismul anti-alb este de neacceptat, la fel ca orice altă formă de rasism”.
Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional a declarat imediat că această poziţie a fost pur şi simplu copiată din discursul ei. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu