Agente MOSSAD


Agente MOSSAD scoase in fata pentru a spala imaginea serviciilor secrete israeliene

autor: FrontPress 19.09.2012
Cinci agenţi ai serviciului secret israelian Mossad au primit permisiunea de a acorda interviuri în care vorbesc despre viaţa lor în faimoasa organizaţie, scrie The Independent.
Unul dintre subiectele discutate în cadrul interviurilor acordate revistei Lady Globes este prezenţa femeilor în cadrul Mossad. Rolul femeilor în serviciul secret israelian a ieşit în evidenţă în 1986, când o agentă cunoscută sub numele de “Cindy” l-a ademenit pe Mordechai Vanunu de la Londra în Italia, unde a fost drogat, ridicat şi transportat în Israel.
Vanunu, omul care a dezvăluit detalii despre programul nuclear israelian, a ajuns astfel în închisoare, unde a petrecut 18 ani.
Care este avantajul femeilor Mossad? “Un bărbat care vrea să pătrundă într-o zonă restricţionată are şanse mai reduse de a reuşi. O femeie zâmbitoare are şanse mai mari de succes”, spune Yael, o agentă Mossad, pentru lady Globes.
“Ne folosim feminitatea deoarece orice mijloc este valid. Dar chiar dacă am ajunge să credem că am putea ajuta Israelul culcându-ne cu şeful cabinetului lui Ahmadinejad (Mahmoud, preşedintele Iranului, n.r.), nimeni din Mossad nu ar permite aşa ceva. Agentele nu sunt folosite în scopuri sexuale. Flirtăm, dar tragem linie înainte de relaţiile sexuale”, asigură Efrat, o altă agentă.
Şeful Mossad, Tamir Pardo, spune că există un număr egal de femei şi bărbaţi în rândul agenţilor Mossad care lucrează pe teren. “Femeile au un avantaj distinct în războiul secret deoarece au mai multe abilităţi”, spune Pardo, care subliniază că femeile interpretează mai bine rolurile necesare şi reuşesc, spre deosebire de bărbaţi, să îşi depăşească orgoliul pentru a atinge scopurile.
“Femeile se pricep să descifreze situaţiile cu care se confruntă. Contrar stereotipurilor, abilităţile femeilor sunt superioare în ceea ce priveşte înţelegerea teritoriului sau orientarea spaţială”, mai spune şeful Mossad.
“Cât despre teamă – tuturor ne este teamă. Teama nu ţine de gen”, concluzionează Pardo. De pe Realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu