Bielorusia acuza


Bielorusia acuza UE de incalcarea drepturilor omului si Norvegia de incapacitatea de a-si proteja cetatenii

autor: FrontPress 19.09.2012
O delegaţie din Bielorusia a participat luni la discuţiile prilejuite de cea de a 21-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului desfăşurată în Geneva, informează agenţia de ştiri BelTA. Diplomaţii bieloruşi au semnalat mai multe încălcări ale drepturilor omului în Uniunea Europeană, nominalizând ţări precum Austria, Belgia, Ungaria, Germania, Spania, Lituania, Olanda, Polonia, Slovacia, Franţa, Elveţia şi Suedia.
Deasemenea, avându-se în vedere pedeapsa uşoară primită de teroristul  Anders Breivik, delegaţia din Bielorusia şi-a arătat scepticismul în ceea ce priveşte capacitatea autorităţilor din Norvegia de a garanta dreptul la viaţă şi protecţia necesară cetăţenilor de rând. În legătură cu acest aspect, spre comparaţie, în timp ce Breivik a primit o pedeapsă de 21 de ani de închisoare pentru uciderea a 77 de persoane, 2 terorişti din Bielorusia, condamnaţi la moarte pentru un atentat cu bombă soldat cu 15 victime la metroul din Minsk în 2011,  au fost executaţi prin împuşcare anul acesta.
În cadrul discuţiilor de la Geneva, delegaţia din Bielorusia a mai sprijinit propunerea formării unui mecanism special în cadrul ONU pentru monitorizarea încălcării drepturilor omului în Uniunea Europeană. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu