Impotriva Hypermarketurilor


INDIA s-a rasculat impotriva hypermarketurilor

autor: FrontPress 22.09.2012
Opoziţia şi marile sindicate din India susţin o grevă a micilor comercianţi, îndreptată împotriva prezenţei companiilor străine în marea distribuţie.
Angajaţii din transporturi s-au solidarizat, iar mai multe artere foarte circulate au fost blocate ore în şir. În oraşele controlate de opoziţie şi în cele în care mişcările sindicale sunt puternice, mijloacele de transport public au rămas în depouri. Mai multe linii importante de cale ferată au fost de asemenea blocate.
Amplele proteste, care implică milioane de oameni, au început imediat după ce premierul indian Manmohan Singh a anunţat că intenţionează să permită marilor companii să pătrundă pe piaţa naţională, într-o măsura care, speră Guvernul, va revitaliza economia.
Guvernul indian a dorit această deschidere încă din luna decembrie 2011, dar a renunţat atunci la proiect tocmai din cauza presiunilor populaţiei.
Măsura adoptată de guvern permite crearea de centre comerciale cu vânzare en-detail. Marile lanţuri comerciale străine sunt deja prezente în India, dar ele nu pot să vândă decât en gros. De Dan Arsenie – Yahoo! News
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu