Timisoara


Timisoara: Intalnire intre NATIONALISTII romani si germani

autor: FrontPress 22.09.2012
Sâmbătă, 22 septembrie, filiala timişoreană a Noii Drepte a primit vizita unor tineri naţionalişti germani din Austria, activişti ai camaraderiilor libere (Freie Kameradschaften), un sistem de organizare iniţiat în Germania, alcătuit dintr-o reţea de nuclee independente şi militante, formate dintr-un număr relativ redus de activişti.
Unul dintre subiectele abordate în cadrul discuţiilor a fost întărirea colaborării bilaterale. Cu această ocazie timişorenii i-au informat pe membrii delegaţiei străine în legătură cu problemele cu care se confruntă românii din oraş, în special cele legate de mafia imobiliară ţigănească. Pentru a sensibiliza autorităţile şi opinia publică în legătură cu acest aspect, Noua Dreaptă va organiza a IV-a ediţie a “Marşului împotriva mafiei imobiliare – Timişoara unită”, care va avea loc în 20 octombrie.
Pe de altă parte, oaspeţii nemţi au vorbit deschis despre represiunea “democrată” din Austria, unde orice cetăţean poate fi condamnat până la 20 (!) de ani de închisoare pentru exprimarea publică a unor convingeri considerate de către autorităţi ca fiind “extremiste”. Spre comparaţie, pedofilia este pedepsită în general cu doar 3-4 ani după gratii. Tocmai din această cauză acţiunile de stradă sunt relativ rare, majoritatea militanţilor din Austria preferând să participe la marşurile şi mitingurile fraţilor de sânge din Germania vecină.
Naţionaliştii bănăţeni întreţin de peste 10 ani legături strânse cu camarazii lor din Austria, fie că sunt membri ai organizaţiei “Uniunea Tineretului Liber” sau activişti în cadrul camaraderiilor autonome, existând de-a lungul timpului vizite reciproce care au condus la formarea unor adevărate prietenii.
Mai mult, filiala din Timişoara a Noii Drepete întreţine legături cu mai multe asociaţii şi partide similare, reprezentanţii organizaţiei susţinând că “dialogul şi coloaborarea dintre naţionaliştii europeni, mai ales în aceste vremuri ale dictaturii corectitudinii politice, este o condiţie primordială pentru supravieţuirea culturală, identitară şi biologică a vechilor popoare de pe continent”.
Amintim că anul acesta Noua Dreaptă Timişoara a primit în luna martie vizita unei delegaţii a “Acţiunii Sârbeşti”, prilejuită de marşul organizat împotriva “Guvernului FMI” şi a “colonialismului practicat de marea finanţă internaţională”. Deasemenea, în luna august un reprezentant al Noii Drepte din Timişoara s-a întâlnit în Salonic cu liderul organizaţiei de tineret a partidului “Zorii Aurii” din localitate, punând bazele unei colaborări directe între cele două filiale. Sursa: FrontPress.ro
NOTĂ: Chipurile din fotografie au fost blurate la cererea expresă a tinerilor din Austria, cerere motivată de legile liberticide din acest stat. Din aceeaşi cauză lipseşte şi un reportaj foto de la întâlnirea din Timişoara.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu