Primul copil


27 de ani: varsta medie la care romancele fac primul copil

autor: FrontPress 09.11.2012
Româncele ce locuiesc în oraşele mari ale ţării şi care au venituri şi educaţie medii şi superioare au primul copil în medie la 29 de ani, cu doi ani peste media naţională, relevă un sondaj de opinie realizat de GfK, ce oferă detalii despre comportamentul româncelor referitor la naştere.
În schimb, un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică în 2009 arătă că la nivel naţional, incluzând zonele rurale, vârsta medie la care femeile decid să nască primul copil este 27 de ani.
De asemenea, aproape o treime dintre femei aleg să nască într-o clinică privată, datorită confortului (21%), igienei (18%), medicului care le urmăreşte sarcina (16%) şi echipamentelor moderne (12%).
În ceea ce priveşte modalitatea de a naşte, studiul arată că 55% dintre femeile care rămân însărcinate ar alege naşterea naturală – fără anestezie (26%), cu anestezie epidurală (25%) sau naştere în apă (4%). Însă dintre femeile sub 30 de ani, 59% preferă naşterea prin cezariană şi doar 41% aleg naşterea naturală.
Sondajul a fost realizat de GfK, la cererea clinicii medicale private MedLife. Din eşantionul reprezentativ au făcut parte femei însărcinate sau cu copii în vârstă de maxim 3 ani, din oraşele mari ale ţării, cu peste 200.000 locuitori, cu venituri medii şi peste medie şi educaţie medie şi superioară. De pe Semnele Timpului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu