Evreii, presa araba si alegerile din SUA


Evreii, presa araba si alegerile din SUA (FOTO)

autor: FrontPress 06.11.2012
Liga Anti-Defăimare (ADL), o organizaţie sionistă cu sediul central în SUA, a condamnat în termeni duri o serie de caricaturi “antisemite” apărute în presa arabă, care ar indica implicarea evreilor în alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi controlul Israelului asupra principalilor candidaţi, democratul Obama şi republicanul Romney.
Conform unui comunicat de presă semnat de directorul naţional al ADL, Abraham H. Foxman, aceste reprezentări artistice “ruşinoase” apar mai ales “în ţările unde presa este strict controlată de stat”. Cu toate acestea, fenomenul este semnalat şi în ţările vizate de “primăvara arabă” unde foştii lideri autoritari au fost detronaţi de revolte populare susţinute de SUA şi unele state din Golful Persic.
Acesta a dat drept exemplu cotidianului sirian Tishrin, care a publicat recent o caricatură care înfăţişează un evreu care face jonglerii cu o urnă de vot în timp ce acceptă bani de la Obama şi Romney.
Comunicatul ADL se încheie cu un “îndemn” adresat liderilor din Egipt, Arabia Saudită, Iordania şi “din alte state”, prin care li se cere să condamne “aceste imagini ruşinoase” şi să ceară reprezentanţilor presei să nu mai permită promovarea “antisemitismului conspiraţional” şi să interzică “incitările împotriva Israelului”. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu