-”Celui cu inima tare. Tu-i chezăsluieşti pacea”

-”Celui cu inima tare. Tu-i chezăsluieşti pacea” (Isaia 26:3) -




Ne pierdem pacea sufletului din patru motive: 1) Încercând să-i schimbăm pe cei din viaţa noastră. Pe măsură ce devii mai înţelept începi să-ţi dai seama că nu-i poţi schimba pe ceilalţi, doar Dumnezeu poate! Şi El o face, când te dai la o parte şi îi iubeşti aşa cum sunt. Asta nu înseamnă sâ fii de acord cu tot ce fac ei înseamnă să îi iubeşti necondiţionat, cerând împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu în numele lor şi lăsându-L pe Dumnezeu să se ocupe de ei în felul Lui, la vremea stabilită de El şi spre slava Sa. Motivul pentru care eşti stresat ar putea fi faptul că tot încerci să faci ceva – referitor la un lucru pentru care nu poţi face nimic! 2) Încercând să influenţăm lucrurile când nu e vremea potrivită. “Toate îşi au vremea lor” (Eclesiastul 3:1).



Dacă ai crescut copii ştii că una din principalele lor trăsături este nerăbdarea; nu pot aştepta nimic. Dumnezeu doreşte să renunţăm la acest obicei al copilăriei, aşa că ne face să aşteptăm, să avem încredere şi să ne maturizăm! 3) Supărându-ne că nu facem progrese suficient de repede. Îţi poţi încetini creşterea spirituală din neglijenţă, dar in ultimă instanţă “noi toţi… suntem schimbaţi… prin Duhul Domnului” (2 Corinteni 3:18).



Aşa că învaţă să te bucuri de viaţă în timp ce Dumnezeu se ocupă de problemele tale, căci întotdeauna vei avea probleme! 4) Pretinzând tot mai mult de la noi înşine. Facem ceea ce credem că doreşte Dumnezeu, fără a-L consulta referitor la ce doreşte El de fapt. Când şi cum doreşte El să fie făcut. În consecinţă ne epuizăm. Care este soluţia? “Celui cu inima tare, Tu-i chezăşluieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu