Achitat


Nationalist elvetian ACHITAT pentru “incitare la ura rasiala”

autor: FrontPress 09.11.2012

Dominic Luthard, liderul Partidului Naţionalist Elveţian (PNOS), o formaţiune radicală fondată în anul 2000, a fost achitat de un tribunal regional din  Burgdorf. Acesta era acuzat de “incitare la ură rasială” pentru că în timpul unui miting împotriva islamizării Elveţiei, desfăşurat în  Langenthal în anul 2010 şi la care au participat circa 150 de persoane, a măturat simbolic în aplauzele celor prezenţi mai multe minarete din carton de pe drapelul naţional.
Cazul a fost intens mediatizat la vremea respectivă iar autorităţile s-au autosesizat. În faţa instanţei, tânărul a declarat că el consideră că “în Elveţia minaretele nu au ce căuta”. Deasemenea el a mai precizat că ideea i-a venit pe loc în ziua demonstraţiei. În prealabil acesta s-a consultat şi cu un avocat care i-a dat “undă verde”.
Pe de altă parte, un avocat al Comunităţii Islamice din Lagenthal l-a acuzat pe Luthard că prin gestul său a batjocorit religia musulmană.
Elveţienii au votat în 2009 interzicerea construirii pe teritoriul ţării de noi minarete (turnuri înalte alipite unei moschei, amenajate în partea superioară cu un foișor sau cu un balcon, de unde clericii musulmani cheamă credincioșii la rugăciune). Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu