Romania tinta !


Lider islamist sirian: ROMANIA este printre tintele teroristilor!

autor: FrontPress 04.10.2012
Şeicul sirian Omar Bakri, un cunoscut lider islamist stabilit în Liban, a declarat într-un interviu pentru cotidianul bulgar 24 Chasa că România, la fel ca ţara vecină, este o ţintă pentru atacuri teroriste.
Omar Bakri a fost nevoit să-şi părăsească ţara natală în 1977 deoarece ideile sale radicale sunt pedepsite drastic de regimul naţionalist secular impus în Siria de tatăl preşedintelui Bashar al-Assad. În prezent ţara se confruntă de anul trecut cu o insurgenţă islamistă, alimentată de serviciile secrete străine.
Şeicul Bakri a jucat un rol esenţial în funcţionarea mişcării Hizb ut-Tahrir (Partidul Eliberării), cu sediul la Londra, o organizaţie pan-islamică sunnită care militează pentru unificarea unui mare stat islamic guvernat după sharia, legea islamică, de către un calif, scrie ziarul Gândul. Bakri a condus, până în 2004, mişcarea Al-Muhajirun, apropiată de al-Qaeda, care a fost implicată în mai multe atacuri cu bombă, în timpul atentatelor de la metroul din Londra.
El vorbeşte despre România în contextul în care explică atentatul de la Burgas, unde un grup de turişti israelieni a fost atacat la aeroport, de un terorist sinucigaş care avea legături cu oameni din fosta mişcare condusă de Bakri. Şeicul explică faptul că extremiştii islamici consideră Bulgaria, ca şi România, “tărâmuri islamice”, deşi comunităţile musulmane din aceste state sunt nesemnificative, comparativ cu restul populaţiei majoritare. De asemenea, în opinia acestuia cele două ţări sunt de condamnat din cauza prezenţei militare nelegitime din Irak sau Afganistan şi a cooperării cu regimul sionist din Israel.
“O dată ce Islamul a pătruns un tărâm, acesta este considerat islamic. De aceea, musulmanii sunt obligaţi să îl elibereze într-o bună zi. Spania, de exemplu, este un tărâm islamic. Europa de Est, de asemenea. România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo, Bosnia… Bulgaria este o ţintă legitimă, pentru că are trupe în Irak şi în Afganistan şi cooperează militar cu Israelul. Credem că pot fi lansate atacuri cu bombă în inima Bulgariei. Poate şi în România şi în alte state”, a declarat şeicul Bakri pentru cotidianul bulgar.
Liderul extremist sirian a fugit la sfârşitul anilor ’70 în Egipt şi apoi în Arabia Saudită, de unde a fost expulzat în 1986. A fost azilant politic în Marea Britanie timp de 19 ani. În prezent s-a stabilit în nordul Libanului după ce a fost nevoit să părăsească Marea Britanie în 2005.
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a reacţionat joi, răspunzând unei întrebări privind ameninţările liderului islamist Omar Bakri, că România este un aliat fidel al SUA şi NATO, “cu tot ceea ce înseamnă aceste riscuri”.
“Ştim cu toţii ce este România şi ce tărâm primitor, în primul rând creştin, este. Nu cred că trebuie să comentez eu tot felul de afirmaţii care nu ţin cont de realităţi, ci de cu totul alte lucruri. În orice caz, România şi-a asumat anumite proiecte cu caracter strategic, aşa cum este scutul antirachetă, într-un efort mult mai larg, nu doar relaţia bilaterală de parteneriat strategic cu SUA, ci şi o contribuţie la viitorul Alianţei. Ne-am asumat aceste proiecte, suntem aliaţi fideli ai SUA şi NATO, cu tot ceea ce înseamnă aceste riscuri”, a declarat Corlăţean citat de Mediafax.
Ministrul de Externe a adăugat că, din acest punct de vedere, instituţiile statului român şi-au făcut datoria pe deplin, au monitorizat ceea ce era de descurajat, au descurajat sau sancţionat ceea ce era de sancţionat sau descurajat. “În orice caz, nu ne schimbăm în niciun fel această atitudine şi aceste angajamente ale statului român. Suntem consecvenţi”, a mai spus Titus Corlăţean. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu