10 organizatii secrete


Top 10 organizaţii secrete din lume: de la francmasonerie şi Illuminatii la Cranii şi Oase şi Mâna Neagră

 |  Autor: Vlad Ignat, Florin Stoican |

Top 10 organizaţii secrete din întreaga lume

Top 10 organizaţii secrete din întreaga lume

De-a lungul istoriei, s-au perpetuat poveşti referitoare la unele locuri secrete în care anumite grupuri de oameni se întâlnesc şi reuşesc să influenţeze factorii de decizie în politică, afaceri şi industrii, educaţie şi sănătate sau chiar despre calea pe care umanitatea o va urma. Poveştile spun că aceştia se întâlnesc departe de ochii „profanilor”, stabilesc alianţe de culise şi dau verdicte care sunt în defavoarea a milioane de oameni, servind interesele unui grup foarte restrâns de oameni.
De la caz la caz, scopurile unor astfel de organizaţii diferă, dar, ca “regulă generală”, toate reuşesc să atragă atenţia şi să stârnească suspiciuni. Deşi au obiective politice sau religioase, de-a lungul timpului au devenit ţinta teoriilor conspiraţioniste, care le-au implicat în orice, de la extratereştri la dominarea lumii.
1. Francmasoneria
Deşi în ziua de azi nu mai este la fel de puternică precum acum câteva sute de ani, francmasoneria rămâne cea mai faimoasă societate “secretă” din lume. Atât de secretă, încât se estimează că are aproximativ 5 milioane de membri, în întreaga lume. Primele însemnări ale francmasoneriei datează din vremea regelui Numa Pompilius, succesorul lui Romulus. Oficial, grupul a fost înfiinţat în 1717 când se înfiinţează prima mare lojă Unită, la Londra. Iniţial, a fost creată ca o frăţie între oamenii cu anumite idei filozofice, printre ele, credinţa într-o fiinţă supermă (Marele Arhitect). Ideologia grupului se bazează pe binele comun lucrând în serviciul comunităţii şi ajutând pe cei mai puţin fericiţi. În ciuda acestor aparenţe, se pare că francmasonii ar fi implicaţi în practici oculte bizare.
De-a lungul vremii, tot mai mulţi oameni au ajuns să asocieze masoneria cu satanismul, datorită ritualurilor pe care membrii acestui ordin le practică. Marile minţi strălucite au avut legături mai mult sau mai puţin strânse cu acest ordin din pricina mediului intellectual evoluativ propice din interiorul frăţiei.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu organizaţii masonice!
Elita francmasonilor s-a format din marii maeştrii ai Marilor Loje, unde au acces doar cei iniţiaţi ai gradului 33 (grad absolut). Se spune că între aceştia circulă informaţii şi cunoştinţe de cu totul altă natură, inaccesibile oamenilor de rând. 
 În România, francmasoneria a avut un rol important. Au fost foarte mulţi domnitori români care au aplicat la ideile şi principiile “Epocii Luminaţilor”. Alexandru lăpuşneanu, Şerban Cantacuzino sau Radu Şerban au întemeiat şcoli domneşti “pentru învăţătura norodului” acum aproximativ 500 de ani. Prima Lojă masonică din România a fost înfiinţată la Iaşi în 1748 de către italianul Carri. Cea de-a doua a fost înfiinţată în 1749 de saşii din Braşov, iar cea de-a treia în 1767 la Sibiu. Printre cele mai rezonante nume din istoria româniei care au făcut parte din această frăţie sunt: Vasile Alexandri, Nicolae bălcescu, Alexandru Ioan Cuza, Ion Ghica, George Magheru, Mihail Kogălniceanu, C.A. Rosetti, Spiru Haret sau Tudor Vladimirescu. 
2. Illuminati
Asupra acestui grup planează încă de la început suspiciunea că este doar un mit, deoarece nu există nicio dovadă palpabilă cum că există o structură cu acest nume. Legenda datează de pe vremea unei societăţi reale, care a existat în Germania, în anii 1700. Pe atunci, membrii grupului se proclamau gânditori iluminaţi. Presa a pornit împotriva lor şi organizaţia a început să fie văzută drept o forţă a dizidenţilor, care ar fi dus chiar la Revoluţia Franceză. Grupul a dispărut, însă încă se mai crede că această organizaţie ar avea puterea de a influenţa lumea politică din umbră. Se spune că nume grele ale poliţicii mondiale precum Familia Bush, Winston Churchill sau chiar Barack Obama ar face parte din această organizaţie, deşi nu există nicio dovadă. Asupra acestei frăţii oculte planează suspiciunea că ar avea ca scop, încă de la înfiinţare, înlocuirea tuturor religiilor cu umanismul şi înlocuirea statelor cu un singur guvern mondial.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu societatea Illuminati!
Un alt mit care planzează asupra acestei frăţii este că ar dicta politica economică a Americii şi a Băncii Mondiale.
Poate cea mai extraordinară dintre toate teoriile referitoare la Illuminati este cea avansată de britanicul David Icke. Acesta spune că Illuminati sunt cu adevărat conducătorii secreţi ai lumii însă constituirea ordinului datează cu mult înainte de înviinţarea sa din anii 1700. De fapt, Icke spune că “ Illuminati sunt extratereştrii reptilieni care controlează lumea de mii de ani, de la civilizaţia sumeriană încoace şi că intervin din cea de-a patra dimensiune sau că aceştia intervin sub aspectul liderilor mondiali contemporani.
3. Cranii şi Oase (Skull and Bones)
Societatea secretă Cranii şi Oase de la Yale este printre cele mai faimoase. Membrii acestei frăţii sunt recunoscuţi pentru tăcerea şi discreţia lor, fiind şi astăzi o enigmă. Folosesc ca simbol cifra 322, însă nimeni nu ştie cu exactitate semnificaţia lui. Pe edificiul din curtea Universităţii Yale unde îşi au sediul tronează inscripţia „Eer war der thor, wer Weiser ,bettler oder Kaiser? Ob Arm, Ob Reich, im Tode gleich”, în traducere: “Ce e nebunul, ce e înţeleptul, ce e cerşetorul, ce e Regele? Săraci şi bogaţi, în faşa morţii sunt toţi egali!”.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu organizaţia Cranii şi Oase!
Organizaţia alege noi membri dintre studenţii universităţii în fiecare primăvară – în general membri ai consiliului studenţesc sau preşedinţi de fraternităţi. Printre cei care fac parte din Cranii şi Oase au fost preşedinţi ai SUA, senatori şi judecători, crezându-se că societatea formează elita politică.
4. Fiii Libertăţii
O organizaţie care a existat în America de Nord, înainte de Războiul Revoluţionar. Nu a fost o societate secretă în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă un grup de patrioţi din colonii, care susţineau un scop comun. Această frăţie este una dintre primele grupări radical.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu societatea Fii Libertăţii!
Membrii acestui ordin ar reuşit să stârnească numeroase revolte, reuşind să convingă comercianţii americani sa mai importe bunuri britanice. Luptând pentru independenţa colonialşiştilor, ei au folosit sabotajul şi activităţi teroriste pentru a-şi atinge scopul, devenind mai mult “fiii violenţei”, decât cei ai libertăţii.
5. Societatea Thule
Grupul a fost creat în Germania, imediat după sfârşitul Primul Război Mondial. A început ca o organizaţie ocultă, însă s-a transformat rapid într-una care susţinea ideologia rasei ariane, pornind la vânătoare de evrei şi de alte minorităţi. Fondatorul Societăţii Thule, Rudolf Glauer, era un aventurier occultist, iniţiat, afirma el, în Turcia.

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu societatea Thule!
Plagiind material de peste tot, el a reuşit să prepare un cocktail mitologic amestecând legendele hyper-boreene, Eddele Nordice, Agharta, Shambala, regale Lumii până în 1919, când Societatea Thule devine o organizaţie politică denumită Partidul Muncitoresc German. În scurt timp avea să devină partidul nazist, iar printre membrii săi se afla şi Adolf Hitler.
6. Cavalerii Cercului de Aur
A fost o societate secretă americană care a înflorit în timpul Războiului Civil. La început, grupul dorea anexarea Mexicului şi Indiilor de Vest, crezând că vor ajuta la dezvoltarea sclaviei.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu organizaţia Cavalerii Cercului de Aur!
Dar după ce a început Războiul Civil, grupul a trecut de la susţinerea colonialismului la susţinerea noului guvern confederat. Cavalerii au avut mii de membrii, formându-se armate de gherilă.


7. Mâna neagră
Mâna neagră era o societate secretă de revoluţionari anti-imperialişti, creată în Serbia, în 1912. S-a născut ca o ramură a grupului Narodna Adbrona, care dorea să unească toate popoarele slave din Europa într-o singură ţară. Acest lucru cerea separarea Serbiei de Imperiul Austro-Ungar. Grupul a folosit propaganda anti-austriacă, a antrenat sabotori şi asasini pentru a distruge liderii politici din zonă.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu organizaţia Mâna Neagră!
Societatea ar fi fost uitată, probabil, dacă nu ar fi fost implicată într-un mare eveniment al secolului XX – asasinarea lui Franz Ferdinand. Austro-Ungaria a declarat război Serbiei, transformându-se în cele din urmă în Primul Război Mondial.
8. Hashshashin – Ordinul Asasinilor
Denumit şi Nizari, era o organizaţie misterioasă de asasini musulmani, apărută în Estul Mijlociu în secolul al XIII-lea. Grupul era format din musulmani Shia, care s-au desprins dintr-o sectă mai mare şi care s-au alăturat pentru a înfiinţa statul Shi’ite.
,
CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu societatea Hashashin - Ordinul Asasinilor!
Întrucât erau puţini, foloseau tactici de gherilă împotriva duşmanilor, inclusiv spionaj, sabotaj şi asasinarea politică. Înainte ca grupul să fie distrus de mongoli, ei au lucrat pentru diverse personaje istorice, printre care şi Regele Richard Inimă de Leu.
9. Grupul Bilderberg
Nu este o organizaţie secretă în sine, însă este la fel de misterioasă. A fost creată în 1954, sub forma unei conferinţe la care se poate participa doar pe baza invitaţiilor. Deşi Clubul Bilderberg a fost înfiinţat acum aproape 60 de ani, se cunosc foarte puţine informaţii exacte despre acesta, căci reuniunile sale nu sunt niciodată cu adevărat mediatizate.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu grupul Bilderberg!
Scopul său ar fi orchestrarea mondializării economiei. Printre cei care au intrat în grup au fost numeroşi şefi de stat, afacerişti sau moguli media.
10. Ordo Templi Orientis
Este o organizaţie mistică, ce a fost înfiinţată la începutul secolului XX. Grupul a fost creat pe aceleaşi linii precum francmasoneria şi se bazează pe practici oculte prin care membrii se mută de la un nivel la altul în organizaţie. Filosofia grupului este credinţa în principiile ezoterice New Age. Organizaţia mai există încă în SUA, Marea Britanie şi unele părţi ale Europei. O.T.O. sau “Ordo Templi Orientis” a fost fondat de Karl Kellner care a spus că a fost iniţiat în secretele acesui ordin de trei magicieni din est. Şi în această organizaţie unele forme ale magiei sexuale au fost practicate dar care nu au nici o legătură cu învătăturile estului. Înainte ca Crowley să devină capul ordinului şi să-l reformeze, O.T.O. era în principal ca un ordin Rosicrucian cu multe elemente masonice.

CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu societatea Ordo Templi Orientis!
Theodore Reuss, care a moştenit grupul lui Kellner după moartea acestuia în 1905, după publicarea cărţii lui Crowley: “Cartea de minciuni“, în care Crowley a scris descoperirea celui mai mare secret al ordinului din greşeală şi a fost proclamat ca fiind capul ramurii engleze a grupului. Acesta a schimbat ritualurile ordinului ca să fie compatibile cu religia Thelema, adăugând noi ritualuri. Dupa moartea lui Kellner din 1955, ordinul s-a împărţit în două ramuri. Aceea a lui Kenneth Grant care a exclus magia homosexuală şi care a inclus tehnici noi, şi “ramura ortodoxă” care a continuat vechea practică. Astazi sunt multe ordine care îşi doresc titlul “singurul O.T.O. original” incluzând magia voodoo sau alte astfel de practici.
sursa; adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu