Le Pen acuza


Le Pen acuza “EVREIMEA internationala” de izolarea politica a Frontului National

autor: FrontPress 05.10.2012

Preşedintele de onoare al Frontului Naţional, veteranul Jean-Marie Le Pen, tatăl actualei lidere a partidului, a acuzat organizaţia masonică evreiască B’nai B’rith (Fiii Alianţei sau Fiii Legământului) că a semnat un pact cu fostul preşedinte Jacques Chirac şi cu alţi politicieni în vederea marginalizării celei mai mari formaţiuni naţionaliste din Franţa.
“A fost semnat un pact unde dreapta moderată jură că nu îşi va uni forţele cu Frontul Naţional”, a declarat Le Pen într-un interviu acordat săptămânalului “Minute” cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la fondarea partidului naţionalist. “Se spune că pactul a fost impus de B’nai B’rith, un fel de francmasonerie evreiască”, a continuat politicianul de 84 de ani.
Dr. Richard Prasquier, preşedintele Consiliului Reprezentativ al Instituţiilor Evreieşti din Franţa, a catalogat afirmaţiile lui Le Pen “un rezultat al senilităţii sau al antisemitismului obsesiv”. “Tendinţa de a vedea conspiraţii peste tot este o caracteristică a antisemiţilor şi din păcate acesta este cazul domnului Le Pen”, a mai spus  Prasquier într-un comunicat de presă. Deasemenea el i-a mai cerut Marinei Le Pen să-l îndepărteze pe tatăl ei din funcţia de preşedinte de onoare al Frontului Naţional, în prezent al treilea cel mai mare partid politic din Franţa.
Preşedintele filialei franceze a B’nai B’rith, Serge Dahan, ca denunţat comentariile lui Le Pen ca fiind “minciuni şi absurdităţi”. Acesta a recunoscut totuşi că în 1986 a fost organizată o întrunire cu reprezentanţii stângii şi dreptei politice cu privire la o posibilă alianţă cu “extrema dreaptă”, dar că “nu a fost semnat nici un document”. Dahan a spus însă că au existat promisiuni asupra faptului că nici un partid de sistem nu se va alia cu Frontul Naţional, nici măcar la nivel local.
B’nai B’rith, organizaţie afiliată Congresului Mondial Evreiesc, are ca scop oficial combaterea antisemitismului şi numără peste 600.000 de membri, toţi etnici evrei. Este una din cele mai vechi organizaţii evreieşti internaţionale, fiind înfiinţată de 12 sionişti la New York, în 13 octombrie 1843.  B’nai B’rith are filiale active în peste 50 de ţări, în Franţa existând cel puţin 60 de loje masonice afiliate. Sediul central este însă în Washington D.C., în umbra Casei Albe, cu care are legături privilegiate, oricare ar fi preşedintele american. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu