Fidel Castro


Fidel Castro s-a aliat cu NAZISTII pentru a lupta cu AMERICANII

autor: FrontPress 17.10.2012
Fostul preşedinte comunist al Cubei, legendarul Fidel Castro, a angajat de teama americanilor foşti ofiţeri Waffen SS pentru a-i antrena armata în timpul crizei rachetelor nucleare, care a avut loc în urmă cu 50 de ani în plin Război Rece. Acest lucru a fost relevat prin desecretizarea unor documente din arhiva Serviciului german de informaţii BND. Documentele, date publicităţii luni, mai indică faptul că Fidel Castro a încercat să cumpere arme de la traficanţi germani apropiaţi de cercurile “de extremă dreapta”.
Documentele, datate octombrie 1962 şi publicate de ziarul Die Welt, arată că preşedintele a aprobat personal planul prin care patru foşti ofiţeri SS au fost invitaţi în Cuba cu scopul instruirii armatei revoluţionare. În schimbul serviciilor oferite de aceştia, ei ar fi primit salarii de patru ori mai mari decât în ţara natală şi posibilitatea de a începe o nouă viaţă în Havana. Conform informaţiilor dezvăluite de autorităţile germane, doar doi au şi ajuns în insula comunistă.
Un alt lucru inedit scos la iveală a fost şi negocierea lui Castro cu traficanţii germani Otto Ernst Remer şi Ernst Wilhelm Springer, care urmau să faciliteze importul a câteva mii de arme uşoare de fabricaţie belgiană.
Criza rachetelor din Cuba 
Acum 50 de ani lumea a fost la un pas de un război nuclear total. Criza rachetelor din Cuba a fost dezamorsată abia după 14 zile de ameninţări şi negocieri între cele două superputeri mondiale de atunci, Statele Unite şi Uniunea Sovietică.
Pe 14 octombrie 1962 un avion de spionaj U-2 al Statelor Unite a survolat Cuba, unde a fotografiat rampe de lansare pentru rachete echipate cu ogive nucleare. Preşedintele american John F. Kennedy a instituit blocada navală a Cubei, a alertat trupele americane din toată lumea şi a dat dispoziţii pentru pregătirea unei invazii. Rachetele amplasate de sovietici puteau lovi orice ţintă din Statele Unite, mai puţin statele Alaska şi Hawaii.
După o şedinţă deosebit de tensionată a Consiliului de Securitate ONU, liderii celor două superputeri au început să negocieze în secret şi prin intermediari, informează TVR Info. Statele Unite au cerut retragerea rachetelor şi au promis în schimb să nu invadeze Cuba şi să-şi retragă propriile rachete din Turcia. Uniunea Sovietică acceptat şi astfel s-a evitat un război total a cărui urmări sunt imposibil de imaginat. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu