Cristian Sima


Cristian Sima – modelul capitalismului financiar falimentar si un escroc de securist

autor: FrontPress 15.10.2012
Nu doresc să intru în detalii privind escrocheria lui Cristian Sima – un Madoff de România. Nu-l plâng de milă nici pe el nici pe cei care au pierdut banii. Trebuia să îi fure şi pe bogaţii din ţară cineva. Caritasul şi FNI i-a devalizat pe românii sărăci, iar Cristian Sima pe vedetele autohtone ale divertismentului şi politicii. Banii erau făcuţi la negru şi nefiscalizaţi, iar pentru profit nu se plătea impozit de aceea nu s-au grăbit victimele cu plângerile penale la poliţie.
Cristian Sima are profilul capitalistului financiar falimentar. El este produsul economiei de piaţă bancare, un fel de Caritas la pătrat. Acest capitalism se bazează pe lăcomia oamenilor. Vedetele politicii şi show bizz-ului în loc să bage banii la bancă pentru un profit de 1-2% pe an sau într-o industrie lucrativă cu profit de 5% mai bine îi dădeau banii la un broker escroc ca Sima ca să aducă un profit de 50 sau 100 %. De fapt banii băgaţi în acţiuni de brokeraj sau bursă sunt un fel de loterie. Poţi câştiga sume fabuloase sau poţi pierde într-un minut o avere. Sima a ştiut să simuleze că e un tip inteligent şi cu relaţii în lumea bancară şi a reuşit să-i păcălească pe investitorii bogaţi.
În fapt, Sima era un fost turnător la Securitate, un membru de vază al sistemului securisto-comunist patronat de Băsescu şi un patron de presă al goarnei oficiale al regimului – Hotnews. Sima, cred că mai degrabă că era un escroc ce nu a pierdut banii, ci a fugit cu ei. Acum protejat de sistemul securisto—comunist care conduce România de 22 de ani Sima trimite scrisori din Islanda pentru a aburi investitorii şi a arunca o perdea de fum spre opinia publică. Nu cred că a pierdut banii la bursă, ci i-a pus în conturi secrete. Sima acum joacă un rol în care disipează adevăratele relaţii din spate, care l-au susţinut în fraudă şi face jocuri politice încercând să scape susţinându-l pe preşedintele Băsescu. Cristian Sima susţine, într-un interviu acordat jurnalistului Radu Soviani pentru Realitatea TV, că i s-a cerut să vândă Hotnews cu ameninţarea că va împărţi o celulă în închisoare cu preşedintele Băsescu şi că nu ar mai fi căutat acum de nimeni dacă nu ar fi relatat discuţiile cu Hrebenciuc şi Predoiu, deoarece “lucrurile astea trebuie făcute în culise”. Cristian Sima afirmă că a primit ameninţări prin telefon, de pe numere ascunse, pentru a vinde participaţia deţinută la Hotnews: “Tot felul de telefoane de ameninţare, de la stilul «O să citeşti Hotnews cu Băsescu într-o celulă şi o să ţi se taie wireless-ul» şi alte glume de stilul ăsta, la tot felul de ore din zi şi din noapte, de pe tot felul de numere ascunse, cartele şi aşa mai departe, că nu e bine ce fac şi că voi avea de suferit pe chestia asta”.
Cazul Cristian Sima scoate la suprafaţă întreaga mizerie a capitalismului financiar românesc şi corelaţiile strânse cu lumea politică şi de divertisment. Pe mine mă miră cum oameni care par inteligenţi la televzor ca Dăianu, Guşe sau Mocoirniţa au fost păcăliţi de acest escroc ca nişte copii de la grădiniţă. Pun naivitatea lor pe seama unei lăcomii iraţionale. După privirea sa de securist escroc Cristian Sima nu ar fi putut păcălit un om raţional, integru şi creştin. De Ionuţ Ţene – NapocaNews
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu