Madalin Voicu


Madalin Voicu: Spre deosebire de TIGANI, ROMANII sunt lasi si tradatori!

autor: FrontPress 04.10.2012
Deputatul PSD Madalin Voicu, cunoscut pentru declaratiile mai “colorate”, a acordat un interviu inedit pentru portalul de stiri Ziare.com in care a abordat mai multe subiecte delicate legate de etnia tiganeasca, din care a recunoscut ca face parte. Din pacate nu au lipsit jignirile aduse populatiei majoritare romanesti.
Raspunzand la intrebari, politicianul a recunoscut ca tiganii “i-au mancat ficatii”, dar in nici un caz nu da vina pe aceasta etnie pentru imaginea proasta pe care Romania o are in strainatate.
“Nu doar tiganii sunt cei care deformeaza imaginea Romaniei in strainatate, sau care deranjeaza, sau care ne fac de rusine in strainatate. Eu nu-i apar, tiganii mi-au mancat ficatii. Dar tiganii sunt mai putin periculosi decat cei care organizeaza hold-up-uri sau sparg banci. O specialitate a majoritarului este sa fure cu cardul, nu tiganii fura cu cardul. Tiganul cerseste, trage de tine, fura de prin buzunare”, spune Madalin Voicu.
In curand o sa fac un proiect de lege prin care cersetoria sa fie interzisa. Cersetoria are mai multe forme. Nu pot sa dau, ca orice roman, vina pe tigani, ca sa ma disculp pe mine. Romanii au foarte multe calitati, superbe, pe care alte popoare nu le au, dar au doua defecte: sunt lasi si tradatori. Ceea ce tiganii nu sunt“, adauga deputatul PSD.
“Moldovenii sunt mai periculosi ca tiganii. In Moldova sunt situatii critice in fiecare zi, la incesturi, crime. Toate infractiunile comise acolo sunt mai grave si mai periculoase decat gainariile pe care le fac tiganii. Nu tiganii destabilizeaza economia nationala si nu tiganii devalizeaza banci”, a continuat Madalin Voicu.
Faptul ca tiganii apar prin ziarele straine ca infractori, iar romanii pot avea de suferit din aceasta cauza este “o chestie care ia o forma de lasitate”. “Vorbim despre tiganii care cersesc, care stau pe strazi si canta, care fac dezordine in sensul vizibil, mai putin care fura. Tiganul care fura fura o lada de rosii, romanul fura un judet. Care este mai grav? Sigur ca tiganii sunt mai vizibili pentru ca sunt mai negri, mai urat imbracati si deranjeaza fizic. Vreti sa facem o comparatie intre un mare magnat roman despre care s-a dovedit ca a furat si un tigan care fura din piata trei banane?”, s-a intrebat retoric politicianul.
Despre discriminare in general, Madalin Voicu spune ca este un concept “primitiv si prostesc” si nu este de acord cu ideea de drepturi ale omului. “Daca o sa continuam sa vorbim despre forme fara sa judecam continutul, si peste 20 de ani o sa vorbim tot despre discriminare. In secolul 21, asta cu discriminarea mi se pare o malformatie. Asa cum n-ar trebui sa vorbim nici despre drepturile omului. Drepturile omului inseamna sa te nasti, sa traiesti si sa mori. Toata lumea vorbeste despre drepturile omului, nimeni nu vorbeste despre obligatiile omului. Este un concept primitiv si prostesc. Daca nu ai nici o obligatie, tu ceri drepturi? Eu pe toti tiganii i-as lua si i-as intreba: Ce stiti voi sa faceti? Aia, aia, aia. Apoi i-as trimite la munca si cine nu munceste, nu se duce la scoala si nu respecta o conduita in societate, ala trebuie lasat sa moara. Nu are cum sa-mi fie mila de unu’ care nu vrea sa munceasca si sa ramana parazit intr-o societate”, conchide Madalin Voicu pentru Ziare.com.
Madalin Voicu a mai creat discutii aprinse zilele acestea cand, impreuna cu reprezentantul tiganilor in parlament, Nicolae Paun, au initiat proiectul “Lege pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse”, care prevede ca pedepsele cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda, aplicate de instanta, sa fie gratiate in intregime, iar infractiunile pedepsite cu privarea de libertate pana la 4 ani inclusiv sau amenda sa fie amnistiate. In cazul in care legea va intra in vigoare, multi dintre demnitarii condamnati, definitiv sau nu, in ultimii ani ar urma sa scape de puscarie. Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca nu este de acord cu acest proiect de gratiere.
In realitate cea mai numeroasa minoritate etnica din tara noastra, tiganii au iesit la recensamant doar 619.000, adica 3,2 la suta din populatia stabila a Romaniei, fata de 535.000 cati au fost numarati in 2002. Cifra este clar falsa, estimarile neoficiale indicand cel putin 2 sau chiar 3,5 milioane, la care se pot adauga alte cateva milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea in ultimii 10 ani tiganii au fost singura etnie care a inregistrat o crestere demografica, comparativ cu romanii si restul natiunilor conlocuitoare. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu