RASISM


RASISMUL din Occident isi schimba CULOAREA

autor: FrontPress 18.10.2012

La începutul lunii octombrie în Franţa a apărut cartea „Manifestul pentru o dreaptă fără complexe”, scrisă de Jean-Francois Cope, secretarul general al partidului conservator Uniunea pentru Mişcarea Populară, care s-a aflat la putere în timpul lui Nicolas Sarkozy. Autorul declară în lucrare că „rasismul împotriva albilor” progresează în ţară: imigranţii „îi dispreţuiesc pe francezii autohtoni doar pentru că au altă religie, culoare a pielii şi cultură”.
Potrivit publicaţiei Rossiiskaia Gazeta, Cope dă drept exemplu cazul unei franţuzoaice care locuieşte într-un cartier cu populaţie preponderent musulmană. Fiul femeii a avut de suferit de pe urma unui băiat arab, iar când mama s-a plâns părinţilor acestuia, ei i s-a recomandat „să plece la galii ei”.
O reacţie puternică a stârnit şi declaraţia recentă a lui Cope cum că „bandiţii” musulmani le fură copiilor francezi „pâinea cu ciocolată” pentru că nu trebuie să mănânce în timpul Ramadanului. Afirmaţia imprudentă a fost făcută în timpul şedinţei din oraşul Draguignan (Var) a partidului Uniunea pentru Mişcarea Populară şi a făcut obiectul unor dispute aprinse, relatează ziarul Le Monde.
Şi în Statele Unite există un val de nemulţumiri din partea populaţiei albe. O oarecare Abigail Fisher, în vârstă de 22 de ani, absolventă a Universităţii din statul Louisiana, a dat în judecată Universitatea din oraşul Austin (Texas) pentru că, în urmă cu patru ani, a fost respinsă la admitere. Ea afirmă că motivul eşecului de la admitere nu a constat în rezultatele examenelor, ci în culoarea pielii, afirmând că în acel moment universitatea primea doar afro-americani şi latino-americani, relatează ziarul The New York Times. Cazul studentei Abigail Fisher nu este singurul în SUA. Aceasta este una din urmările negative ale „discriminării pozitive”, când în momentul angajării se acordă prioritate minorităţilor naţionale drept „recompensă pentru datoria istorică”.
Gillers-William Goldnadel, preşedintele asociaţiei „Avocaţii fără frontieră”, al cărui interviu a fost publicat de Rossiiskaia Gazeta, afirmă că, în condiţiile numărului mare de imigranţi în ţările din Uniunea Europeană şi creşterea populaţiei de culoare în SUA, este necesar să se vorbească despre problema „rasismului împotriva albilor”. Însă nu pun oare la îndoială aceste „discuţii” valorile de bază ale societăţii occidentale – corectitudinea politică şi toleranţa? De Ksenia Plotnikova – Vocea Rusiei 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu