La Paris

IMIGRANTI la Paris

autor: FrontPress 28.10.2012
Filmele regizorului rus Aleksandr Rogatkin despre imigraţie au stârnit o reacţie puternică în Rusia şi în străinătate. Ziarul francez Le Monde a criticat, printre altele, filmul „Aliens-2” în care au apărut suburbiile Parisului care sunt controlate de imigranţi.
Ziarul a declarat că toate problemele prezentate în film sunt imaginare. Experţii consideră că francezilor nu le-a plăcut faptul că altcineva a atras atenţia asupra unei probleme la care ei nu pot face faţă şi preferă să o treacă sub tăcere.
În prezent, fiecare turist care vine la Paris trebuie să ştie care anume cartiere să le evite. Toate suburbiile unde au fost construite blocuri de locuinţe nearătoase sunt periculoase. Tocmai în aceste cartiere a lucrat o echipă rusească de filmare.
Iată ce relatează Aleksandr Rogatkin: „Ni s-a spus că pe străzile din cartierele arăbeşti nu vom putea filma şi că veţi fi luat la bătaie imediat ce puneţi în funcţiune camera de filmare. Noi nu am crezut. Însă nici n-am apucat să ieşim din maşină că operatorul nostru a fost lovit peste faţă”.
Poliţiştii nu deţin putere reală în aceste cartiere şi deseori se tem să apară acolo. Ghetoul este controlat de comunităţi naţionale şi traficanţi de droguri. Orânduirea din interiorul lor este de tip oriental, a declarat un locuitor din cartierul Saint-Ouen din nordul Parisului, Dmitri de Koshko.
„În cantinele şcolare deseori nu se serveşte carne de porc. Uneori se fac presiuni asupra elevilor care nu sunt musulmani să nu mănânce carne de porc”.
Specialiştii estimează că în prezent în ţară locuiesc circa 6 milioane de imigranţi. O parte dintre ei şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei şi se ocupă de banditism. Bineînţeles că francezii sunt nemulţumiţi de această situaţie. Puţin probabil că guvernul actual format din socialişti va putea rezolva problema legată de imigraţie, este de părere Piotr Cerkasov, directorul Centrului de Cercetări Istorice Franceze pe lângă Institutul Istoriei Lumii.
„Francois Hollande a venit la putere în mare parte datorită voturilor noilor francezi din rândul foştilor imigranţi. În anii ce urmează va fi foarte greu ca aceste probleme să fie rezolvate, pentru că în acest caz preşedintele şi partidul socialist de guvernământ vor trebui să renunţe la multe promisiuni electorale din acest domeniu”.
Aproape toate ţările europene se confruntă cu aceste probleme. Anul trecut s-a produs un colaps legat de refugiaţi pe Insula Lampedusa (Italia). În viitorul apropiat aceasta poate să se repete, deja 17 mii de sirieni au cerut azil în ţări UE. Parlamentarii şi politicienii elaborează de urgenţă legi europene care ar putea proteja aceste ţări de imigranţi. De Anastasia Perşkina – Vocea Rusiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu