POLITIA ONLINE


ONU vrea sa creeze POLITIA ONLINE pentru “lupta antitero”

autor: FrontPress 27.10.2012
Cel mai nou raport ONU sustine implementarea unor masuri mai drastice impotriva terorismului in mediul online. Raportul “Utilizarea Internetului in Scopuri Teroriste” include modalitati de supraveghere a activitatii online ce aduc aminte de ACTA si SOPA.
ONU sustine ca site-uri ca Facebook, Twitter, YouTube si Dropbox sunt utilizate de teroristi pentru a transmite informatii si pentru recruta noi adepti, potrivit AllThingsD.
Supravegherea atenta a internetului
Raportul ONU include numeroase recomandari, multe din ele avand ca efect supravegherea tuturor utilizatorilor, in stil Big Brother. Organizatia Natiunilor Unite sustine ca site-urile ce ofera servicii de mesagerie online si apeluri audio, ca Skype, ar trebuie sa pastreze aceleasi informatii despre comunicare ca si operatorii telecom.
In prezent, legislatia ce impune stocarea datelor despre comunicarea telefonica si prin SMS a fost adoptata doar in Europa si alte cateva tari, nu si la nivel mondial.
ONU crede ca guvernele ar trebui sa plateasca firmele private care ofera servicii de comunicare online pentru ca acestea sa implementeze unelte de supraveghere.
De la retele Wi-Fi publice la jocuri video “teroriste”
Masurile propuse de raportul ONU pentru lupta impotriva terorismului includ si securizarea accesului la retelele wireless publice. Internetul din aeroporturi si alte locuri publice ar trebui sa fie accesat numai dupa inregistrare pentru a combate terorismul.
O alta masura excelenta de protectie antitero este, in viziunea ONU, localizarea telefoanelor mobile, ce ar permite “excluderea suspectilor si verificarea oricarui alibi”.
Raportul “Utilizarea Internetului in Scopuri Teroriste” atrage atentia si asupra pericolului jocurilor video “teroriste”, care pun jucatorul in pielea unui terorist virtual.
Concluziile raportului ONU includ si necesitatea crearii unei infrastructuri internationale de procesare a datelor, ce ar usura lupta impotriva terorismului. De Liviu Petrescu – Hit.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu